Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws

Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws

Het bizarre jaar 2020 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te blikken. In dit tweede deel van het vierdelige jaaroverzicht van FR12.nl komen de maanden april, mei en juni aan bod. Daarin onder meer het bijtekenen van Dick Advocaat, het stopzetten van de competities, het eerbetoon aan de overleden Eddy Pieters Graafland en de eerste transferactiviteiten van Feyenoord.

April

1 | Competities moeten voor 3 augustus afgerond zijn
De kans dat het huidige seizoen van de Eredivisie toch uitgespeeld gaat worden is vandaag weer iets groter geworden. De UEFA heeft vandaag in een vergadering besloten dat het voetbalseizoen uiterlijk op 3 augustus afgerond moet zijn.

2 | Feyenoord reageert: "Laten we onszelf de tijd gunnen"
Feyenoord heeft er begrip voor dat de KNVB vandaag (donderdag) geen besluit heeft genomen over het wel of niet voortijdig beëindigen van de competitie. De voetbalbond gaf vanmiddag aan dat meer tijd nodig is om de gevolgen van de twee resterende scenario’s op een rij te zetten. Het gaat dan om de impact van het uitspelen van de competitie na 30 juni of het per direct definitief afbreken van de huidige voetbaljaargang.

14 | AD: Feyenoord vreest zware tijden
Door de coronacrisis ligt de komende tijd al het voetbal stil. Eerder werd al duidelijk dat de kleine clubs zwaar getroffen worden door de crisis, maar ook voor de grote clubs beginnen de eerste gevolgen van de crisis al duidelijk te worden.

21 | Advocaat blijft bij Feyenoord
Dick Advocaat is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Feyenoord. De club en Advocaat hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging voor nog één jaar. De 72-jarige oefenmeester blijft daardoor tot en met medio 2021 aan Feyenoord verbonden.

Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws

21 | Pot: "Onvoorstelbaar wat hij heeft bereikt met Feyenoord"
De spelersgroep en trainersstaf zijn enorm blij met het aanblijven van Dick Advocaat. De trainer blijft een seizoen langer bij Feyenoord. Assistent-coach Cor Pot zit ook volgend seizoen naast Advocaat op de bank en is vol lof. ''De energie die Dick geeft aan deze club en dit elftal is ongelooflijk. Het is zelfs onvoorstelbaar wat hij heeft bereikt met Feyenoord tot aan het stilleggen van competitie.''

21 | Rutte: "Geen betaald voetbal tot 1 september"
Premier Mark Rutte gaat vanavond de maatregelen bekend maken die gaan gelden in Nederland na 28 april. Voor onder meer de voetbalwereld gaat het een spannend moment worden. RTL Nieuws weet nu al te melden dat evenementen verboden blijven tot en met 1 september.

24 | Geen bekerwinnaar dit seizoen
Als gevolg van het beëindigen van het seizoen is ook de eindstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord - aanvankelijk gepland op zondag 19 april – definitief geschrapt. De club betreurt dit uiteraard zeer, zeker ook voor de spelers en de supporters. Niets was mooier geweest dan de ijzersterke reeks van de laatste maanden te bekronen met een prijs in eigen stadion en dit samen met Het Legioen te kunnen vieren.

Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws

24 | Definitief: Feyenoord naar groepsfase Europa League
Feyenoord kan zich volgend seizoen gaan opmaken voor minimaal zes Europese wedstrijden. De Rotterdammers zijn definitief geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

26 | Veerman over interesse Feyenoord: "Wel wat dingen gehoord"
Joey Veerman wordt genoemd als een van de mogelijke zomerse versterkingen van Feyenoord. Door het transfervrije vertrek van Renato Tapia en het einde van de verhuurperiode van Oğuzhan Özyakup zou Dick Advocaat graag een nieuwe middenvelder aan zijn selectie toevoegen.

28 | Feyenoord hervat vrijdag training op 1908
Feyenoord hervat vanaf vrijdag 1 mei de training op 1908, uiteraard in aangepaste vorm. Dit nadat vorige week door het RIVM en de overheid groen licht werd gegeven voor het beperkt openstellen van topsportaccommodaties. Alle trainingen worden verplicht achter gesloten deuren afgewerkt, waardoor er geen toegang kan worden verleend aan supporters of andere bezoekers.

29 | Eddy Pieters Graafland op 86-jarige leeftijd overleden
Oud-Feyenoord keeper Eddy Pieters Graafland is op 86-jarige leeftijd overleden. De legendarische keeper speelde van 1958 t/m 1970 voor Feyenoord, waarna hij zijn loopbaan beëindigde. Met de Rotterdammers won hij uiteraard de Europa Cup 1 in 1970 (als eerste Nederlandse keeper ooit), maar daarnaast werd hij ook vier keer landskampioen (1961, 1962, 1965 en 1969) en pakte hij twee keer de beker (1965, 1969) met Feyenoord.

29 | Gommers ontvangt aanvoerdersband: "Mooier dan lintje"
Diederik Gommers is een van de mensen die de laatste maanden goed werk levert in de strijd tegen het coronavirus. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care werd daarvoor gisteren in het zonnetje gezet door zijn favoriete club Feyenoord.

Mei

1 | Özyakup: "Als Feyenoord me wil houden, blijf ik hier"
Oguzhan Özyakup kwam afgelopen winter op huurbasis over van Besiktas, maar door de coronacrisis is de samenwerking vroegtijdig beëindigd. De Turk geeft aan dat, als het aan hem ligt, hij ook volgend seizoen bij Feyenoord blijft.

1 | Koevermans: "Wij vragen spelers salaris in te leveren"
De coronacris raakt iedereen en ook Feyenoord. Algemeen directeur Mark Koevermans staat dan ook voor een zware opgave om de Rotterdammers door deze moeilijke tijden te loodsen. De stadionclub gaat flink bezuinigen en verzoekt ook de spelersgroep om salaris in te leveren.

4 | Nieuwkoop, Summerville en Burger keren terug
Bart Nieuwkoop sluit maandag niet aan bij de trainingshervatting van Willem II. De verdediger is na overleg tussen Willem II en Feyenoord teruggekeerd naar Rotterdam. Dit melden de Tilburgers op de clubwebsite. Feyenoord hervatte afgelopen vrijdag de trainingen. Nieuwkoop sluit deze week aan.

4 | Advocaat hoopt op Berghuis: "Hij hoeft niet weg"
Dick Advocaat heeft vorige week bekend gemaakt langer bij Feyenoord te blijven en is al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De trainer verwacht dat de huidige spelersgroep intact blijft en zet alles op alles om Steven Berghuis te overtuigen van een langer verblijf.

5 | Bestuurlijke vacatures Feyenoord ingevuld
Alle bestuurlijke vacatures bij Feyenoord zijn ingevuld. Ronald Brus en Peter van der Laan zijn door de Vrienden van Feyenoord (VvF) voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Feyenoord en per 1 mei 2020 tot commissaris benoemd. Met deze benoemingen is de RvC van Feyenoord weer compleet. Overige leden van het toezichthoudend orgaan zijn Toon van Bodegom (voorzitter), Gérard Moussault en Sjaak Troost.

6 | Vanaf 1 september betaald voetbal weer toegestaan
Nederland gaat in verschillende fases weer open. De regels omtrent het coronavirus gaan de komende maanden versoepeld worden en verschillende bedrijven en sectoren gaan weer aan de slag. Betaald voetbal-wedstrijden mogen, onder voorbehoud van de ontwikkeling van het coronavirus, weer gehouden worden vanaf 1 september 2020, zonder publiek.

7 | Feyenoord eert 'Eddy PG' en neemt afscheid van een icoon
Feyenoord en diverse supporters hebben afscheid genomen van Eddy Pieters Graafland. De legendarische keeper van de Rotterdammers is vorige week op 86-jarige leeftijd overleden. Vandaag bij De Kuip werd er afscheid genomen van een icoon en hing er onder meer een prachtig spandoek.

8 | Voorcontract voor jeugdspelers Naujoks, Hartjes en Valk
Feyenoord heeft overeenkomsten bereikt met drie jeugdspelers van de Academy: Noah Naujoks, Lennard Hartjes en Sem Valk. Zodra de coronamaatregelen het toelaten tekenen de spelers een officieel contract bij de club.

9 | Berghuis over toekomst: "Het gevoel is wel veranderd"
Het was zo goed als zeker dat Steven Berghuis een stap naar het buitenland ging maken, maar na de coronacrisis en het aanhoren van de plannen van Feyenoord is de drang een stuk minder geworden. Langer actief blijven in De Kuip is opeens een reële optie geworden voor de aanvoerder van de Rotterdammers.

14 | Joris van Dijk commercieel directeur Feyenoord
Joris van Dijk is door Feyenoord aangetrokken als nieuwe commercieel directeur. De 46-jarige Hagenaar is nu nog algemeen directeur van Madurodam. Onder zijn leiding vernieuwde het attractiepark de afgelopen tien jaar het productaanbod, werd de fysieke uitbreiding van het park mogelijk gemaakt en groeiden omzet, winst en gasttevredenheid.

15 | Feyenoord dankbaar voor massale steun van supporters
Driekwart van de seizoenkaarthouders heeft de afgelopen dagen aangegeven af te zien van een tegemoetkoming, nu het seizoen 2019-2020 vroegtijdig ten einde is gekomen. Feyenoord is de supporters zeer dankbaar voor deze steun, die de club enorm helpt in deze (financieel) lastige tijden vanwege de coronacrisis.

15 | Oud-Feyenoorder Attila Ladinsky overleden
Feyenoord heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van voormalig aanvaller Attila Ladinsky. De Hongaar is 70 jaar oud geworden.

18 | Tapia bevestigt transfervrij vertrek bij Feyenoord
Feyenoord en Renato Tapia gaat niet met elkaar door. De Rotterdammers hebben de middenvelder geen nieuw contractvoorstel gedaan. Hiermee vertrekt Tapia transfervrij uit De Kuip.

Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws

20 | Linssen: "Aanbieding Feyenoord minder dan die van Vitesse"
Bryan Linssen had een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste gesprek met Feyenoord-directeur Frank Arnesen. De onderhandelingen liepen uiteindelijk op niks uit, vooral vanwege financiële redenen. Dat erkent de speler in kwestie ook zelf.

21 | Stam plukt Bakkati weg bij Feyenoord
Said Bakkati gaat vertrekken bij Feyenoord. De assistent-trainer volgt Jaap Stam naar FC Cincinnati in de Major League Soccer. Volgens De Telegraaf gaf Feyenoord Bakkati toestemming om in het kielzog van Stam mee te gaan naar Amerika.

26 | Spelersgroep Feyenoord akkoord over salarisverlaging
Feyenoord heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. Ook de technische staf en directie leveren de komende maanden loon in, om zo de club te helpen nu deze financieel in zeer zwaar weer zit vanwege de coronacrisis.

29 | KNVB ziet niks in bekerfinale op Bonaire
FC Utrecht opperde om de bekerfinale tegen Feyenoord in Duitsland of zelfs op Bonaire af te werken. Dat laatste idee is inmiddels afgeschoten door de KNVB. "Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is."

Juni

1 | Summerville: "Ooit hoop ik voor Feyenoord in De Kuip te spelen"
Crysencio Summerville is na zijn verhuurperiode bij ADO Den Haag weer terug bij Feyenoord. De buitenspeler, die een goede indruk maakte in Den Haag, is blij om weer terug te zijn. ''Het is een bijzonder seizoen geweest.''

2 | 'Feyenoord stort 500.000 euro in solidariteitsfonds'
Redelijk wat clubs in het Nederlandse betaald voetbal staan op instorten. Feyenoord niet, maar dat belet de Rotterdammers niet om noodlijdende clubs de helpende hand te bieden. Zowel De Telegraaf als Chris Woerts (in Veronica Inside) melden dat Feyenoord samen met Ajax, PSV en AZ het voortouw nemen om de bedrijfstak in leven te houden. Feyenoord gaat 500.000 euro doneren aan het betaald voetbal.

5 | Zaakwaarnemer Cheick Touré bevestigt vertrek
Cheick Touré en Feyenoord zijn er niet uitgekomen over een nieuw contract. De Rotterdammers hebben de aanvaller twee aanbiedingen gedaan, maar die zijn allebei geweigerd door de 19-jarige Touré vanwege een gebrek aan toekomstperspectief.

5 | Jan-Arie van der Heijden vertrekt bij Feyenoord
Jan-Arie van der Heijden verlaat Feyenoord en kan dankzij de coronacrisis niet op een waardig afscheid van de supporters rekenen. De 32-jarige verdediger neemt transfervrij afscheid. Van der Heijden: ​"Een beetje raar afscheid nemen. Ik kan niet eens iemand een knuffel geven, bij wijze van spreken. Maar het moet maar."

8 | Diemers spreekt voorkeur voor Feyenoord uit
Feyenoord wil de deal snel afronden en Mark Diemers voor de neus van FC Groningen wegkapen. De 26-jarige middenvelder heeft namelijk zijn voorkeur uitgesproken voor de Rotterdammers en technisch directeur Frank Arnesen heeft vandaag een gesprek met zijn zaakwaarnemer.

10 | Kökcü over transfergeruchten: "Het doet eerlijk gezegd niet zo veel met mij"
Orkun Kökçü is een van de spelers van Feyenoord die voor veel geld verkocht zou kunnen worden. Zelf heeft de middenvelder geen haast, want hij heeft nog een contract voor drie jaar, maar hij staat eventueel wel open voor een nieuw avontuur. "Als het moment daar is en ik voel me er goed bij, dan gaan we het zien."

11 | Coolen trainer Feyenoord Onder 21: "Geweldige uitdaging"
Rini Coolen is de nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21. De 53-jarige geboren Arnhemmer zal in de nieuwe competitie van de KNVB de beloften gaan leiden. Coolen tekent een contract bij Feyenoord tot medio 2022.

15 | Kökcü: "Wil Feyenoord wel dat ik blijf?"
Orkun Kökcü is op dit moment de meest besproken Feyenoorder. De 19-jarige middenvelder staat in concrete belangstelling van Arsenal en Sevilla en ook de Spaanse media linken FC Barcelona aan Kökcü. De talentvolle Feyenoorder wil zelf niets liever dan in De Kuip blijven. ''Ik ben nog niet klaar hier, ik heb het naar mijn zin, ik wil volgend jaar kampioen worden.''

15 | Geertruida genomineerd voor Golden Boy Award
Lutsharel Geertruida is een van de Nederlandse spelers die de shortlist voor de Golden Boy Award heeft gehaald. De verdediger staat samen met Mitchell Bakker (Paris Saint-Germain), Myron Boadu (AZ), Ryan Gravenberch (Ajax), Mohamed Ihattaren (PSV) en Sepp van den Berg (Liverpool) bij de 100 beste spelers van onder de 21 jaar.

17 | Sinisterra verkozen tot Legioen Speler van het Seizoen
Luis Sinisterra is op fraaie wijze beloond voor zijn prestaties in het seizoen 2019-2020. De woensdag 21 jaar geworden Colombiaanse vleugelaanvaller is door leden van Het Legioen verkozen tot Legioen Speler van het Seizoen, een prijs die na elk seizoen wordt uitgereikt.

Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws

18 | FC Utrecht en Feyenoord spelen definitief geen bekerfinale
FC Utrecht staakt de strijd tegen de KNVB om de bekerfinale alsnog te spelen. De club uit de Eredivisie was het niet eens met de besluitvorming van de voetbalbond en ondernam juridische stappen. De bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht is definitief van de baan.

19 | Hartman, Hendriks en Valk tekenen contract
Quilindschy Hartman, Ramon Hendriks en Sem Valk (allen 18) hebben vandaag een contract getekend bij Feyenoord. De drie spelers van Feyenoord Academy hebben zich tot medio 2023 officieel aan de club verbonden.

19 | Feyenoord versterkt zich met Mark Diemers
Mark Diemers is de eerste aankoop van Feyenoord voor het aankomende seizoen. De 26-jarige aanvallende middenvelder komt over van Fortuna Sittard en heeft na een medische keuring een contract getekend voor 3 jaar, tot medio 2023.

22 | Feyenoord legt talenten Van der Heijden en Naujoks vast
Délano van der Heijden (15) en Noah Naujoks (18) hebben vandaag hun eerste profcontract ondertekend. In het bijzijn van vrienden en familie sloten de twee jeugdspelers een verbintenis met Feyenoord tot medio 2023.

23 | Feyenoord-selectie steunt sfeerteam met financiële bijdrage
Support is onbetaalbaar. Dat beseft de volledige spelersgroep ook en daarom gingen zij naar de loods waar veel mooie spandoeken worden gemaakt. En de spelers komen niet met lege handen aan: de sfeergroep van Feyenoord ontvangt een bedrag van maar liefst 10.000 euro uit de handen van Justin Bijlow.

24 | Rutte bevestigt: "Supporters weer welkom"
Het is vanaf september weer toegestaan om supporters toe te laten in de stadions. Wel onder enkele strenge voorwaarden. De anderhalvemetermaatregel moet worden nageleefd en spreekkoren zijn niet toegestaan.

25 | Eenjarig contract voor beloften Gündüz, Lont en Jansen
Feyenoord heeft een eenjarige overeenkomst gesloten met talenten Ömer Gündüz, Keyennu Lont en Thijs Jansen. Het drietal tekende vandaag op Varkenoord een contract tot medio 2021.

26 | Hoofd Performance Rick Cost langer bij Feyenoord
Feyenoord heeft de bestaande overeenkomst met Rick Cost met een jaar verlengd met de optie voor nog eens een jaar. Tegelijkertijd vertrekt David van Maurik na vijf dienstjaren uit het performance team. Hij vervolgt zijn loopbaan met een nieuwe uitdaging in Zeist, waar hij de afgelopen jaren al werkzaam was bij het Nederlands Elftal.

26 | Feyenoord bereikt principeakoord met Kökcü
Feyenoord heeft met Orkun Kökcü een principeakkoord bereikt over een langer verblijf in De Kuip. De talentvolle middenvelder zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder een nieuw contract, dat hem tot 1 juli 2025 aan de club verbindt. De huidige verbintenis van Kökcü liep tot 2023.

30 | Principeakkoord Feyenoord en Fer: contract tot 2022
Leroy Fer blijft bij Feyenoord. Club en speler hebben een principeakkoord bereikt over een verbintenis van twee jaar, tot medio 2022. Het huidige contract van Fer (30) liep deze zomer af.

Jaaroverzicht 2020 (2): Geen voetbal, wel transfer- en contractnieuws
Lees meer over
De Kuip PSV Willem II Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Luis Sinisterra Justin Bijlow Vitesse FC Utrecht ajax FC Groningen ADO Den haag Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Renato Tapia Chris Woerts Crysencio Summerville Ramon Hendriks Leroy Fer arsenal Sevilla Bryan Linssen Frank Arnesen Mark Diemers Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties