'Feyenoord stort 500.000 euro in solidariteitsfonds'

dinsdag 2 juni 2020 02:16 40.925 keer bekeken 61 reacties Pro Shots

Redelijk wat clubs in het Nederlandse betaald voetbal staan op instorten. Feyenoord niet, maar dat belet de Rotterdammers niet om noodlijdende clubs de helpende hand te bieden. Zowel De Telegraaf als Chris Woerts (in Veronica Inside) melden dat Feyenoord samen met Ajax, PSV en AZ het voortouw nemen om de bedrijfstak in leven te houden. Feyenoord gaat 500.000 euro doneren aan het betaald voetbal.

Uiteraard baseert Feyenoord zich op de inkomsten van de groepsfase Europa League. AZ zal ook 500.000 euro doneren, maar de club kan zich in Europa via de voorrondes nog plaatsen voor de groepsfase van de Champions League: mocht dat lukken, dan gaan zij meer geld doneren. Ajax heeft die groepsfase vanwege de in het leven geroepen regels al gehaald en zal daarom drie miljoen euro bijdragen aan het noodfonds. 

Het solidariteitsfonds komt niet alleen van de 'top vier', ook de ING draagt vijf miljoen euro bij en de Nederlandse mannen- en vrouweninternationals dragen nog eens een miljoen bij. Daarnaast heeft de KNVB vijf miljoen euro toegezegd, al stond 3,5 miljoen euro daarvan al vast omdat dat om een gebruikelijke jaarlijkse storting naar de profclubs ging. 

Wellicht dat deze saamhorigheid KNVB directeur Eric Gudde zal helpen als hij in de loop van deze week bij politiek Den Haag om financiële steun gaat vragen voor de voetbalsector. 

 

Gerelateerd nieuws
61 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73384 leden - Op dit moment zijn 48 mensen actief, waarvan 24 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved