FC Utrecht en Feyenoord spelen definitief geen bekerfinale

FC Utrecht en Feyenoord spelen definitief geen bekerfinale

FC Utrecht staakt de strijd tegen de KNVB om de bekerfinale alsnog te spelen. De club uit de Eredivisie was het niet eens met de besluitvorming van de voetbalbond en ondernam juridische stappen. De bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht is definitief van de baan.

"Wij hebben aangedrongen op constructief overleg met elkaar, om te onderzoeken of we het voor elkaar konden krijgen", zegt algemeen directeur Thijs van Es op de clubwebsite. "Explore all options. Tot onze teleurstelling wilde de KNVB daar niet aan meewerken."

De Domstedelingen hadden zelfs het plan om de wedstrijd op Bonaire te spelen. "Ook als je kijkt naar de media en de publieke opinie: uit onderzoek komt naar voren dat bijna 75 procent vindt dat de bekerfinale gespeeld moet worden", vertelt Van Es. "Behoorlijk wat hotemetoten, zoals Louis van Gaal en Guus Hiddink, vonden het ook een gek besluit. En kijk naar België, daar is op 1 augustus de finale."

FC Utrecht krijgt wel 600.000 euro ter compensatie voor de misgelopen eindstrijd. "We willen de clubs daar hartelijk voor bedanken en voelen ons ergens ook wel erkend. Het is geen compensatie. Want heel eerlijk: dat de bekerfinale niet plaatsvindt, dat valt niet te compenseren. Maar het is wel fijn dat de clubs ons dit willen geven."

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties