Rutte bevestigt: ''Supporters weer welkom''

woensdag 24 juni 2020 19:15 108.275 keer bekeken 907 reacties Pro Shots

Volgens De Telegraaf zijn supporters vanaf 1 september weer welkom bij profvoetbalwedstrijden. Dit gaat het Outbreak Management Team vandaag voorstellen aan de regering. Wel moeten de clubs zich gaan houden aan strenge voorwaarden en moet onder meer de 1,5 metermaatregel worden gehandhaafd.

Ook zijn spreekkoren verboden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Vandaag gaat het kabinet beslissen of het het advies aanneemt. Gaat het licht op groen, dan betekent dit voor de meeste Eredivisie- en Eerste Divisieclubs dat zij ongeveer een derde deel van de stadioncapaciteit kunnen vullen met supporters.

Update 19:13 | De regering heeft het voorstel van Outbreak Management Team overgenomen. Het is vanaf september weer toegestaan om supporters toe te laten in de stadions. Wel onder enkele strenge voorwaarden. De 1,5 metermaatregel moet worden nageleefd en spreekkoren zijn niet toegestaan.

Wanneer de supporters zich daar niet aan kunnen houden neemt Rutte direct maatregelen. "Als dat toch gebeurt, gaat het weer dicht Neem een grote toeter mee of fluister 'hoera', dat is het." Ook oefenwedstrijd zijn weer toegestaan. Vanaf 1 juli mogen de betaaldvoetbal clubs weer tegen elkaar oefenen.

Gerelateerd nieuws
907 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 293 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74801 leden - Op dit moment zijn 1083 mensen actief, waarvan 232 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved