Rutte bevestigt: ''Supporters weer welkom''

Rutte bevestigt: ''Supporters weer welkom''

Volgens De Telegraaf zijn supporters vanaf 1 september weer welkom bij profvoetbalwedstrijden. Dit gaat het Outbreak Management Team vandaag voorstellen aan de regering. Wel moeten de clubs zich gaan houden aan strenge voorwaarden en moet onder meer de 1,5 metermaatregel worden gehandhaafd.

Ook zijn spreekkoren verboden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Vandaag gaat het kabinet beslissen of het het advies aanneemt. Gaat het licht op groen, dan betekent dit voor de meeste Eredivisie- en Eerste Divisieclubs dat zij ongeveer een derde deel van de stadioncapaciteit kunnen vullen met supporters.

Update 19:13 | De regering heeft het voorstel van Outbreak Management Team overgenomen. Het is vanaf september weer toegestaan om supporters toe te laten in de stadions. Wel onder enkele strenge voorwaarden. De 1,5 metermaatregel moet worden nageleefd en spreekkoren zijn niet toegestaan.

Wanneer de supporters zich daar niet aan kunnen houden neemt Rutte direct maatregelen. "Als dat toch gebeurt, gaat het weer dicht Neem een grote toeter mee of fluister 'hoera', dat is het." Ook oefenwedstrijd zijn weer toegestaan. Vanaf 1 juli mogen de betaaldvoetbal clubs weer tegen elkaar oefenen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties