KNVB ziet niks in bekerfinale op Bonaire

KNVB ziet niks in bekerfinale op Bonaire

FC Utrecht opperde om de bekerfinale tegen Feyenoord in Duitsland of zelfs op Bonaire af te werken. Dat laatste idee is inmiddels afgeschoten door de KNVB. "Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is."

"Het is tegenstrijdig om het voetbalseizoen vroegtijdig te stoppen vanwege het coronavirus om vervolgens met tientallen, misschien wel honderden betrokkenen in een vliegtuig plaats te nemen. Daarnaast mogen volwassenen momenteel niet zonder 1,5 meter afstand van elkaar trainen. Op korte termijn is een officiële wedstrijd spelen dus helemaal niet mogelijk", aldus een woordvoerder van de KNVB in het Algemeen Dagblad. Mocht de bekerfinale nog gespeeld worden, iets waar de KNVB welwillend tegenover staat, dan zal de bekerwinnaar geen Europees ticket krijgen.

Lees meer over
FC Utrecht coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties