Rutte: ''Geen betaald voetbal tot 1 september''

Rutte: ''Geen betaald voetbal tot 1 september''

Premier Mark Rutte gaat vanavond de maatregelen bekend maken die gaan gelden in Nederland na 28 april. Voor onder meer de voetbalwereld gaat het een spannend moment worden. RTL Nieuws weet nu al te melden dat evenementen verboden blijven tot en met 1 september.

Ook voetballen zonder publiek is in die periode niet toegestaan. De KNVB heeft de afgelopen dagen gelobbyd om de voetballerij buiten de vergunninghoudende evenementen te houden om zo de competitie te kunnen afwerken zonder publiek, maar volgens de nieuwszender zijn er geen signalen dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

Update 18:25 | Eredivisie kan zich richten op volgend seizoen
Het seizoen voor Feyenoord lijkt voorbij. Ook het Algemeen Dagblad maakt melding dat het huidige seizoen niet meer afgemaakt gaat worden. De krant bevestigt het nieuws dat evenementen verboden blijven tot en met 1 september.

Update 19:11 | Definitief geen betaald voetbal tot 1 september.
Ook is er geen mogelijkheid om zonder publiek te voetballen. Mark Rutte stelt dat de volksgezondheid voorop staat in de genomen maatregelen en noemt het 'zuur'. De uitspraken hebben ook ingrijpende gevolgen voor het nieuwe voetbalseizoen. Dat zou in het weekeinde van 8 augustus beginnen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De KNVB komt later met een reactie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties