Update | Geen bekerwinnaar dit seizoen

vrijdag 24 april 2020 13:29 166.760 keer bekeken 432 reacties Pro Shots

Feyenoord mag zich volgens Jan Kabalt de winnaar van de KNVB-beker noemen. Hij wist op artikel 11 van de reglementen betaald voetbal. De voetbaladvocaat zegt dat alleen het Bestuur Betaald Voetbal, die bestaat uit KNVB-directeuren Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, de zege kan blokkeren.

Feyenoord zou de beker volgens Kabalt winnen omdat ze de uitspelende club zouden zijn in de finale. Door de coronacrisis is de finale echter nooit gespeeld. Feyenoord is door de loting als ‘uitspelende’ club aangewezen. Wanneer FC Utrecht ‘uit’ had gespeeld, dan had het elftal van John van den Brom de winnaar geweest.

In artikel 11 van de reglementen betaald voetbal ‘Wedstrijdverbod’ staat: ''Indien een wedstrijd in het toernooi om de TOTO KNVB Beker van overheidswege wordt verboden, is het de club in kwestie toegestaan de betreffende wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein te spelen. De verantwoordelijke burgemeester heeft de bevoegdheid nadere en/of beperkende voorwaarden te stellen aan de veiligheidsorganisatie.''

En ook: ''Indien het niet mogelijk is de desbetreffende wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein te spelen, wordt de uitslag van de wedstrijd automatisch 0-1 en wordt deze als gespeeld beschouwd. De thuisspelende club wordt alsdan geacht niet aan de betreffende speelronde te hebben deelgenomen'', aldus de reglementen.

Update 18:44 | Feyenoord mag zich dit seizoen geen bekerwinnaar noemen.
Als gevolg van het beëindigen van het seizoen is ook de eindstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord - aanvankelijk gepland op zondag 19 april – definitief geschrapt.

De club betreurt dit uiteraard zeer, zeker ook voor de spelers en de supporters. Niets was mooier geweest dan de ijzersterke reeks van de laatste maanden te bekronen met een prijs in eigen stadion en dit samen met het legioen te kunnen vieren.

Gerelateerd nieuws
432 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 275 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73856 leden - Op dit moment zijn 291 mensen actief, waarvan 120 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved