Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

Het bizarre jaar 2020 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te blikken. In dit derde deel van het vierdelige jaaroverzicht van FR12.nl komen de maanden juli, augustus en september aan bod. Daarin onder meer de drukke transferwindow, de voorbereiding en seizoensstart van Feyenoord, de wereldgoal van Senesi en het verbod op publiek in de stadions.

Juli

2 | Feyenoord presenteert nieuwe uittenue
Feyenoord en adidas zijn klaar voor een succesvolle herstart van het jaar, met het nieuwe uittenue voor aanstaand seizoen. Het tenue voor 2020-2021 is vandaag (donderdag) gepresenteerd via de officiële clubkanalen.

Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

2 | Feyenoord haalt talentvolle aanvaller Conteh
Feyenoord heeft Christian Conteh aangetrokken. De 20-jarige aanvaller van Duits-Ghanese origine komt over van 1. FC Sankt Pauli uit Hamburg. De Rotterdamse club heeft Conteh vastgelegd tot medio 2024.

2 | Kökcü zet krabbel onder nieuw contract bij Feyenoord
Orkun Kökçü heeft vandaag zijn nieuwe contract getekend bij Feyenoord. De talentvolle middenvelder heeft nu een contract tot 2025 bij de Rotterdammers. Vorige week werd al een principeakkoord bereikt tussen de twee partijen.

6 | Bryan Linssen tekent tot 2023 bij Feyenoord
Feyenoord heeft zich versterkt met Bryan Linssen. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van Vitesse en tekent in De Kuip een contract dat hem tot 2023 aan de club verbindt.

Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

7 | Feyenoord bevestigt komst assistent-trainer Petrovic
Zeljko Petrovic is weer terug op de plek waar hij zijn trainerscarrière ooit begon. Feyenoord en de 54-jarige geboren Montenegrijn zijn een éénjarig contract overeengekomen dat hem tot medio 2021 aan de club bindt.

13 | 'Berghuis kampt met zware luchtwegeninfectie'
Steven Berghuis heeft een zware luchtwegeninfectie opgelopen. De 28-jarige aanvaller van Feyenoord heeft zelfs een aantal dagen in het Erasmus MC om te herstellen. Van corona was geen sprake.

14 | Feyenoord maakt het nieuwe thuisshirt bekend
Het seizoen 2020-2021 kan voor Feyenoord en adidas definitief beginnen met de introductie van het nieuwe thuistenue. Het shirt heeft een traditioneel ontwerp, met geborduurd Feyenoord-logo op de borst. De klassieke V-hals verdeelt het shirt aan de voorkant in gelijke vlakken rood en wit. Drie zwarte adidas-strepen op de schouders maken het shirt af.

Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

22 | Botteghin tekent tot 2021: "Ik ben hier niet klaar"
Eric Botteghin verlengt zijn verblijf bij Feyenoord met één jaar. De 32-jarige Braziliaanse verdediger en de Rotterdamse club zijn het eens geworden over een nieuw contract tot medio 2021.

24 | Feyenoord strikt TOTO als mouwsponsor
Feyenoord en TOTO gaan de komende jaren samenwerken. De Rotterdammers hebben een deal weten te sluiten met de aanbieder van sportweddenschappen. Aankomende drie seizoenen gaat de stadionclub spelen met het logo van TOTO op het shirt. In het akkoord is een optie voor nog twee seizoenen opgenomen.

27 | De eerste training van Feyenoord in beeld
De eerste training van Feyenoord voor het seizoen 2020/2021 zit erop. FR12.nl-gebruiker FeyeNoel en ProShots maakten een fotoverslag van vandaag dat hieronder is te bekijken. De training was besloten, maar enkele supporters verzamelden zich toch buiten het trainingscomplex en staken fakkels en vuurwerk af.

28 | Academy-speler Hartjes (17) tekent eerste contract
Lennard Hartjes is vanaf deze week contractspeler bij Feyenoord. De 17-jarige middenvelder van Feyenoord Academy heeft in het bijzijn van vrienden en familie zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2023 in Rotterdam houdt.

30 | Zomerterras geeft Stadion Feijenoord N.V. ademruimte
De coronacrisis heeft Stadion Feijenoord N.V. minder hard geraakt dan vooraf werd gedacht. De Kuip heeft in april een beroep gedaan op de NOW-regeling van het rijk en ook zijn er sinds het uitbreken van het virus direct bezuinigingsmaatregelen genomen om de crisis te kunnen overleven.

Augustus

5 | Fotoverslag eerste openbare training online
Feyenoord heeft vandaag voor het eerst deze voorbereiding een openbare training afgewerkt. Dit gebeurde onder het toeziend oog van 1800 supporters die op 1.5e meter van elkaar op de Willem van Hanegem tribune verspreid zaten. Justin Bijlow was de grote afwezige vandaag. De doelman is geblesseerd, maar sluit snel weer aan bij de groep.

6 | Definitief streep door trainingskamp Oostenrijk
De ic-arts van het Erasmus MC, Diederik Gommers, zal morgen de selectie toe gaan spreken om ze nog verder te informeren over hoe er het best omgegaan kan worden met het corona virus. Tevens zullen spelers en staf morgen getest worden. Daarna zal iedereen minstens een keer per week getest gaan worden. Ook Clubarts Casper van Eijk en viroloog Annemiek van der Hart zullen aanwezig zijn.

6 | Rutte niet blij met zingende Feyenoord-supporters
Mark Rutte is niet te spreken over een deel van de Feyenoord-supporters. De Rotterdammers hadden deze week de eerste openbare training in De Kuip en daar waren 1800 supporters welkom. Tijdens de opkomst werd er gezongen en dat is volgens Rutte niet toegestaan.

9 | Feyenoord wint eerste oefenwedstrijd met 3-0 van Sparta
Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-0 weten te winnen. De Rotterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd. Róbert Boženík scoorde al snel twee keer. Crysencio Summerville scoorde de 3-0 op aangeven van Marouan Azarkan.

10 | Principeakkoord: Nieuw akkoord voor Azarkan tot 2023
Marouan Azarkan (18) zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract bij Feyenoord. De verbintenis met de aanvaller wordt hiermee verlengd tot 2023.

11 | Van Beek lang uitgeschakeld en moet geopereerd worden
Sven van Beek moet een operatie ondergaan in verband met een enkelblessure. De verwachting is dat de 26-jarige verdediger hierdoor voor langere tijd niet beschikbaar zal zijn. Van Beek reageert op Instagram: ''Ontzettend balen dat ik er een lange tijd uit zal zijn. Het afgelopen seizoen heb ik er alles aan gedaan om fit te worden, nu ga ik weer keihard werken om terug te keren.''

13 | Gecontracteerde Antonucci op huurbasis naar FC Volendam
Feyenoord heeft Francesco Antonucci overgenomen van AS Monaco en verhuurt hem per direct voor een seizoen aan FC Volendam. De 21-jarige Belgische middenvelder van Italiaanse afkomst tekent een contract voor vier seizoenen met een optie voor nog een jaar.

16 | Geen doelpunten in slecht optreden Feyenoord tegen FC Twente
Feyenoord heeft niet weten te overtuigen in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Een inspiratieloos elftal speelde in De Kuip met 0-0 gelijk tegen FC Twente. Dick Advocaat zette in het duel negentien verschillende spelers aan het werk, onder wie enkele jongelingen.

19 | Azarkan zet handtekening onder verlenging contract
Marouan Azarkan heeft zijn contract bij Feyenoord officieel verlengd tot medio 2023. Vorige week bereikten de Rotterdamse club en de 18-jarige aanvaller van Feyenoord Onder 21 al een principeakkoord, dat nu formeel is bekrachtigd.

21 | Liam Kelly opnieuw verhuurd aan Oxford United
Liam Kelly komt ook volgend seizoen uit voor Oxford United. De verhuurperiode voor de 24-jarige middenvelder aan de club uit de Engelse League One wordt met een jaar verlengd.

22 | Effectief Feyenoord verslaat Borussia Dortmund
Feyenoord heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Borussia Dortmund. De Rotterdammers begonnen met Wouter Burger centraal achterin en dat pakte goed uit. De talentvolle middenvelder bemoeide zich met de opbouw en wist een aantal keer Orkun Kökcü goed in te spelen.

22 | Feyenoord verslaat Duisburg en wint Cup of Traditions
Feyenoord heeft vandaag Borussia Dortmund en MSV Duisburg verslagen en sleept daarmee de Cup of Traditions binnen. Dick Advocaat moest wel flink puzzelen tijdens de 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Duisburg.

Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

24 | Bernardo 'Benny' Silva komt Feyenoord O21 versterken
De selectie van Feyenoord Onder 21 heeft een internationale impuls gekregen dankzij middenvelder Bernardo ‘Benny’ Silva. De 19-jarige Portugese jeugdinternational komt over van Benfica. Feyenoord en Silva zijn een tweejarig contract overeengekomen tot medio 2022, met een optie voor verlenging voor nog twee jaar.

25 | Feyenoord maakt geen indruk tegen Arminia Bielefeld
Feyenoord is er niet in geslaagd om te winnen van Arminia Bielefeld. De Rotterdammers speelden met 0-0 gelijk in strijd om de Helden Cup en maakten geen sterke indruk.

26 | Scout Michel Beukers vertrekt bij Feyenoord
Na een dienstverband van meer dan 25 jaar vertrekt Michel Beukers per direct bij Feyenoord. De oud-profvoetballer, die onder meer speelde bij FC Utrecht, Sparta en Excelsior, werd in 1994 aangesteld als scout van Feyenoord en stuurde als hoofdscout lange tijd de scouting aan.

28 | Arnesen blij met komst Johnsen: "Een prima versterking"
De selectie van Feyenoord Onder 21 is na Bernardo Silva weer een buitenlandse speler rijker. De 20-jarige Noor Mikael Tørset Johnsen komt voor een half seizoen op huurbasis over van Rosenborg BK.

28 | Feyenoord sluit trainingskamp af met nederlaag
Feyenoord is er niet in geslaagd om vrijdagmiddag van HSV te winnen. De Rotterdammers begonnen met een sterke opstelling tegen de Duitsers. Steven Berghuis en Ridgeciano Haps begonnen aan de aftrap. Opvallend was dat Mark Diemers de voorkeur kreeg boven Jens Toornstra.

September

3 | Einde seizoen voor jeugdspeler Gündüz
Feyenoord Onder 21 moet het dit seizoen doen zonder de 19-jarige Ömer Gündüz. De talentvolle middenvelder, die deze zomer zijn contract verlengde tot medio 2021, heeft een zware blessure opgelopen en kan daardoor lang niet in actie komen voor de Rotterdammers.

3 | Arnesen: "De club moet af van dat gekke stempel"
Technisch directeur Frank Arnesen is overtuigd van de mogelijkheden bij Feyenoord. De Deen is nu acht maanden bezig en heeft het prima naar zijn zin bij de Rotterdammers. Arnesen heeft zich vooral bezig gehouden met de scouting en daar begint langzaam verandering in te komen.

4 | Feyenoord contracteert middenvelder Teixeira
João Carlos Teixeira mag zich vanaf deze week Feyenoorder noemen. De 27-jarige Portugese middenvelder komt over van Vitoría Guimarães en tekende vrijdagochtend een tweejarig contract in De Kuip tot de zomer van 2022 met een optie voor Feyenoord voor nog een jaar.

6 | Kökcü maakt debuut bij Turkije
Orkun Kökçü heeft vanavond zijn debuut voor de nationale selectie van Turkije gemaakt. De middenvelder van Feyenoord kreeg een basisplaats tegen Servië. De wedstrijd voor de Nations League eindigde in een 0-0 gelijkspel en Kökçü werd na een uur gewisseld. Ondanks dat Servië bijna de hele tweede helft met tien man speelde kwamen de Turken niet tot scoren.

12 | Feyenoord opent seizoen met driepunter in Zwolle
Feyenoord is het seizoen 2020/21 goed begonnen. De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle werd met 0-2 gewonnen. Steven Berghuis opende al na vijf minuten de score en verdubbelde deze in de tweede helft van elf meter.

14 | 'Feyenoord na deal met Disney drie miljoen rijker'
Feyenoord heeft een deal met Disney+ gesloten om een serie over de Rotterdammers te gaan maken. Die serie zou Feyenoord drie miljoen euro op gaan leveren. Disney+ gaat de supporters in die serie laten zien hoe het er dagelijks aan toe gaat bij de stadionclub.

14 | Toornstra opnieuw slachtoffer: "Ik zou het ergens anders gaan zoeken"
Jens Toornstra baalde afgelopen zaterdagavond als een stekker. De middenvelder van Feyenoord kreeg te horen dat hij op de bank moest plaatsnemen tegen PEC Zwolle en is hierdoor opnieuw het kind van de rekening. Analist Kenneth Perez begrijpt daar niks van en vraagt zich af of Toornstra er niet helemaal klaar mee is.

15 | Feyenoord huurt verdediger Uros Spajic
Feyenoord heeft in Uros Spajic een nieuwe centrale verdediger gevonden. De 27-jarige Serviër komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van het Russische FK Krasnodar.

16 | Crysencio Summerville tekent contract bij Leeds United
Crysencio Summerville vertrekt per direct naar Leeds United. Feyenoord heeft met de club, die deze zomer promoveerde naar de Premier League, overeenstemming bereikt over een transfer van de jonge vleugelaanvaller (19), die in Engeland een contract voor drie seizoenen tekent en bij de Onder 23 gaat aansluiten.

17 | Sondre Skogen op huurbasis naar Feyenoord Onder 21
Feyenoord Onder 21 verwelkomt met Sondre Skogen een nieuwe verdediger op Varkenoord. De twintigjarige Noor komt op huurbasis over van Rosenborg BK en heeft een contract getekend tot het einde van de eerste seizoenshelft.

20 | Teleurstellend Feyenoord verspeelt punten tegen FC Twente
De eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen 2020-2021 heeft Feyenoord slechts één punt opgeleverd. Met name door een sterke slotfase mocht het team van hoofdcoach Dick Advocaat tegen FC Twente hopen op meer, maar de 1-1 stand bleef staan.

21 | Premier Rutte: "Gewoon je bek houden als je daar zit"
Mark Rutte is duidelijk niet te spreken over een deel van de voetbalsupporters. Afgelopen weekend werd er in diverse stadions gezongen en dat is tegen de regels in. De Minister-president van Nederland is duidelijk: ''Het is heel dom. Hiermee krijgen we het virus niet onder controle.''

Jaaroverzicht 2020 (3): Arnesen slaat toe op transfermarkt

22 | Casper van Eijck vraagt steun supporters voor onderzoek
Clubarts Casper van Eijck start bij de thuiswedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag met het onderzoek ‘Krijg De Kuip weer vol!’. Daarmee wil hij aantonen dat het bezoeken van grote evenementen met veel bezoekers veilig kan en niet tot meer coronabesmettingen leidt. Hier heeft hij de hulp van de seizoenkaarthouders van Feyenoord hard bij nodig.

22 | Feyenoord bevestigt komst Baggio Wallenburg
Feyenoord O21 voegt Baggio Wallenburg toe aan de selectie. De 21-jarige verdediger komt transfervrij over van het beloftenteam van PSV en heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen.

27 | Feyenoord na rust mede door wereldgoal Senesi langs ADO
Feyenoord heeft in een lastige thuiswedstrijd afgerekend met ADO Den Haag. Na een matige eerste helft lukte het na rust om afstand te nemen van de bezoekers. Dat gebeurde mede door een absolute wereldgoal van Marcos Senesi. Lutsharel Geertruida, Luciano Narsingh en Steven Berghuis (strafschop) waren de andere doelpuntenmakers.

28 | Kabinet bevestigt: geen publiek bij profvoetbal
Premier Mark Rutte heeft extra maatregelen genomen om het coronavirus weer onder controle te krijgen. Het kabinet grijpt dan ook in en de komende drie weken is er geen publiek toegestaan bij het profvoetbal. Ook moet de horeca in het hele land om 22:00 uur sluiten. Over drie weken gaat er opnieuw geëvalueerd worden.

28 | Feyenoord niet blij: "Enorme klap voor alle clubs"
Feyenoord is niet te spreken over de beslissing van het kabinet om geen publiek meer toe te staan bij sportwedstrijden. Die maatregel lekte vandaag uit en zal vanavond om 19:00 uur tijdens de persconferentie verder worden toegelicht. Volgens de Stadionclub is er juist in het betaald voetbal alles aan gedaan om alles goed te laten verlopen.

Lees meer over
De Kuip PSV Steven Berghuis Ridgeciano Haps Sven van Beek Eric Botteghin Jens Toornstra Justin Bijlow Vitesse FC Utrecht ADO Den haag Dick Advocaat Willem van Hanegem Lutsharel Geertruida Crysencio Summerville Marouan Azarkan Liam Kelly Bryan Linssen Marcos Senesi Frank Arnesen Mark Diemers João Teixeira Uros Spajic Christian Conteh Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties