Rutte niet blij met zingende Feyenoord-supporters

Rutte niet blij met zingende Feyenoord-supporters

Mark Rutte is niet te spreken over een deel van de Feyenoord-supporters. De Rotterdammers hadden deze week de eerste openbare training in De Kuip en daar waren 1800 supporters welkom. Tijdens de opkomst werd er gezongen en dat is volgens Rutte niet toegestaan.

Rutte is dan ook niet blij met de beelden vanuit De Kuip. "In Rotterdam hebben we deze week helaas al hartstochtelijk zingende Feyenoord-supporters gezien bij de eerste training, geheel tegen de coronaregels in. Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam de burgemeester zal besluiten de aanwezigheid van supporters drastisch te beperken of helemaal te verbieden."

"Voor het betaald voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio's de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden", zegt de premier tijdens het persmoment van donderdagavond. "Het verbieden van de aanwezigheid van supporters kunnen we, als de cijfers daar aanleiding toe geven, in de komende periode oprekken naar een landelijk niveau, zodat ze voor heel Nederland gelden."

Ahmed Aboutaleb gaat morgen in gesprek met Feyenoord. Dit meldt RTV Rijnmond. De burgemeester doet dit na de persconferentie van Rutte. Het is op dit moment nog niet duidelijk of hij daadwerkelijk de aanwezigheid van supporters voor de thuiswedstrijd tegen Sparta van komende zondag gaat verbieden, of de capaciteit drastisch gaat beperken.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties