Premier Rutte: ''Gewoon je bek houden als je daar zit''

maandag 21 september 2020 13:06 83.825 keer bekeken 1.099 reacties Pro Shots

Mark Rutte is duidelijk niet te spreken over een deel van de voetbalsupporters. Afgelopen weekend werd er in diverse stadions gezongen en dat is tegen de regels in. De Minister-president van Nederland is duidelijk: ''Het is heel dom. Hiermee krijgen we het virus niet onder controle.''

''Vandaag lopen de aantallen ook weer op'', vervolgt Rutte in gesprek met RTLNieuws.nl. Op de vraag of het mogelijk is dat supporters de gehele wedstrijd stil zijn is hij ook duidelijk. ''Ja, hoor! Gewoon je bek houden als je daar zit. De wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen.'' Afgelopen zondag zaten er 13.000 supporters in De Kuip.

Feyenoord heeft tegenover RTV Rijnmond aangegeven extra maatregelen te gaan nemen. De Rotterdammers gaan bij de eerst volgende thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen ADO Den Haag meer stewards inzetten om de coronamaatregelen te handhaven. De stadionclub begrijpt de frustratie van Mark Rutte, omdat het aantal besmettingen in Nederland fors toeneemt.

Update 20:03 | Rutte heeft spijt van zijn uitspraak, maar benadrukt dat zijn boodschap hetzelfde blijft. ''Dat is een woord dat ik niet had moeten gebruiken. Je moet niet schelden'', reageert Rutte een paar uur later.

Gerelateerd nieuws
1099 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 341 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74195 leden - Op dit moment zijn 3904 mensen actief, waarvan 934 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved