Ridgeciano Haps

Feyenoord heeft Ridgeciano Haps in de zomer van 2017 gekocht van AZ. De Rotterdammers maakten een bedrag van zes miljoen euro over naar de Alkmaarders. Haps was na het kampioenschap één van de grote aankopen die technisch directeur Martin van Geel binnenhaalde. Haps werd tegelijk gepresenteerd met de van SC Heerenveen overgekomen Jerry St. Juste.

De linkervleugelverdediger heeft het mede door blessures nooit helemaal waargemaakt bij Feyenoord. De laatste maanden in dienst van de stadionclub moest hij zelf genoegen nemen met een plek op de bank. Dick Advocaat en Arne Slot zagen het meer zitten in Tyrell Malacia, die afkomstig is uit de jeugdopleiding. Na opnieuw een blessure van Haps heeft Malacia zijn kans gepakt en is daardoor altijd een vaste waarde gebleven.

Haps speelde precies 100 wedstrijden in het shirt van Feyenoord. De verdediger werd op de laatste dag van de transfermarkt verkocht FC Venezia. De club uit de Serie A nam Haps op 31 aug. 2021 over van Feyenoord voor een bedrag van rond de 500.000 euro. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen. De Feyenoorder had op dat moment nog een contract voor één seizoen in De Kuip.

Haps is op 12 jun. 1993 geboren in Utrecht en speelde voor AZ nog één jaar bij Go Ahead Eagles. Op 27-jarige leeftijd koosde verdediger ervoor om de deur naar Oranje dicht te gooien en zich beschikbaar te stellen voor het elftal van Suriname.

Ridgeciano Haps Nieuws

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties