Suriname rolt Bermuda op met 6-0, assist Haps

Suriname rolt Bermuda op met 6-0, assist Haps

Suriname heeft vannacht met speels gemak gewonnen van het zwakke Bermuda. Met de 6-0 uitslag mochten de mannen van Bermuda zich nog gelukkig prijzen. Bij de 2-0 van Nigel Hasselbaink toonde Ridgeciano Haps zich een behendig aangever.

Overigens heeft Suriname naast Haps ook flink wat oud-Feyenoorders in de gelederen: Warner Hahn, Kelvin Leerdam, Mitchell Te Vrede, Shaquille Pinas en Diego Biseswar kwamen ook in actie tegen Bermuda.

Suriname - Bermuda: 6-0
3' Sheraldo Becker 1-0
15' Nigel Hasselbaink 2-0
36' Sheraldo Becker 3-0
37' Nigel Hasselbaink 4-0
65' Nigel Hasselbaink 5-0
74' Shaquille Pinas 6-0

WK
Suriname wil zich plaatsen voor het WK in Qatar en heeft daarvoor een lange weg te gaan: de eerste stap is om groepswinnaar te worden in een poule met de Kaaimaneilanden, Aruba, Bermuda en Canada. Vooral Canada is op dit moment een directe concurrent van de Surinamers, want de overige landen kunnen er niet zo heel veel van.

Suriname staat op dit moment eerste in de poule met negen punten uit drie wedstrijden (doelsaldo 15-0), maar ook Canada is na twee wedstrijden nog foutloos: de topper tussen die twee landen staat op woensdagochtend om 03:05 op het programma en zou nu al cruciaal kunnen zijn in de poule met vijf landen. Suriname speelt dan uit. Alleen de nummer 1 van de poule stroomt door naar de volgende fase. Alle landen spelen slechts een keer tegen elkaar.

Route naar Qatar
Mocht Suriname groepswinnaar worden, dan volgt stap twee: de zes groepswinnaars (waar onder andere het Nederlands getinte Curaçao in een andere groep ook nog kans op maakt) spelen onderling een competitie waarvan de beste drie doorgaan.

Stap drie: de top drie van de laatste poulefase wordt toegevoegd aan de reeds geplaatste landen voor de echte play-offs: Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. Die acht landen gaan dan strijden om drie plekken op het WK. De nummer vier speelt wederom een play-off voor een WK ticket, maar dan tegen een land van een ander continent.

Lees meer over
Ridgeciano Haps
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties