Marcos Senesi

Feyenoord heeft Marcos Senesi in de zomer van 2019 overgenomen van San Lorenzo. De Rotterdammers betaalden een bedrag van circa zeven miljoen euro voor de Argentijn. Senesi is geboren Concordia, Argentinië op 10 mei 1997. Zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2023.

Senesi maakte zijn debuut voor Feyenoord op 22 september in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De verdediger kwam als invaller binnen het veld en zijn eerste minuten op het kunstgras veld waren erg onwennig. De Argentijn kreeg dan ook de nodige kritiek te verwerken. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op 10 november 2019 begon Senesi voor het eerst in de basis. Tegen RKC op 10 november 2019 (3-2) maakte de Argentijn zijn eerste doelpunt in het shirt van de Rotterdammers.

Senesi heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot één van de beste spelers van Feyenoord, maar is hard bezig om nog stappen te maken in zijn ontwikkeling. De verdediger is vooral in de eerste maanden onder Arne Slot erg wisselvallig. De nieuwe trainer van Feyenoord verwacht meer van Senesi en heeft daar zichtbaar moeite mee. Ook mede omdat hij kampte met kleine blessures.

Senesi documentaire
‘El Gladiador’ is een exclusieve Feyenoord-documentaire over Marcos Senesi, die vanaf 1 november door iedereen te bekijken is. 'The Journey from Concordia to Rotterdam' vertelt het verhaal van die reis tot dusver van de verdediger en geeft een beeld van de mens achter de voetballer en de hechte familie waar De Argentijn onvoorwaardelijk op kan steunen. Klik hier om de beelden te bekijken.