Academy-speler Hartjes (17) tekent eerste contract

Academy-speler Hartjes (17) tekent eerste contract

Lennard Hartjes is vanaf deze week contractspeler bij Feyenoord. De 17-jarige middenvelder van Feyenoord Academy heeft in het bijzijn van vrienden en familie zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2023 in Rotterdam houdt.

Stanley Brard, hoofd opleiding van Feyenoord Academy, is opgetogen met deze jongste ontwikkeling rondom Hartjes. ‘We hadden al een mondelinge overeenkomst, maar door de coronacrisis heeft het contractmoment even op zich laten wachten. Net als Lennard hebben we uitgekeken naar dit moment. Hij is namelijk een zeer capabele middenvelder die in het hart van het elftal speelt, iemand waarvan we veel verwachten. Aan hem de uitdaging om die verwachtingen in te lossen.’

De in Spijkenisse geboren Hartjes gaat die uitdaging graag aan. ‘Dit contract is fantastisch. Het geeft je de nodige motivatie om er nog harder voor te werken. Dat moeten we met Feyenoord Onder 18 komend jaar ook doen: als team hard werken en als team goed spelen. Ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen, want we beschikken over de nodige kwaliteiten.’

Hartjes is sinds 2015 speler van Feyenoord Academy. Vorig seizoen speelde hij onder Melvin Boel in Feyenoord Onder 17. Komend jaar schuift hij op naar het hoogste jeugdelftal van de Academy: Feyenoord Onder 18.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties