Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

Het bizarre jaar 2020 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te blikken. In dit eerste deel van het vierdelige jaaroverzicht van FR12.nl komen de maanden januari, februari en maart aan bod. Daarin onder meer de opmars onder Dick Advocaat, het aantrekken van Özyakup en Bozeník, het schitterende eerbetoon aan Carlo de Leeuw, het bereiken van de bekerfinale en uiteraard ook het stil leggen van het voetbal door het coronavirus.

Januari

2 | FC Dordrecht stuurt Ten Hove en Lewis terug naar Feyenoord
Ramon ten Hove en Noah Lewis keren terug bij Feyenoord. De twee talenten van de Rotterdamse club werden dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht, maar konden daar geen indruk maken. Jordy Wehrmann en Ian Smeulers blijven vooralsnog wel actief bij de club uit Dordrecht.

3 | Feyenoord bevestigt vertrek fysieke trainer Arno Philips
Arno Philips vertrekt bij Feyenoord. De fysiek trainer heeft de club laten weten graag in het buitenland een nieuwe uitdaging aan te willen gaan en vertrekt per direct naar de Chinese club Guangzhou R&F. De plek van de in 2014 binnengekomen Philips wordt per 5 januari ingevuld door Rick Cost, die afkomstig is van de Feyenoord Academy.

4 | "Alleen Feyenoord kan me dingen laten doen die ik niet leuk vind"
Aan het begin van de afgelopen zomer kwam het opvallende nieuws naar buiten dat Sjaak Troost de nieuwe technisch directeur van Feyenoord werd. Deze winter zal Frank Arnesen het stokje van hem overnemen. In De Volkskrant blikt Troost terug op het afgelopen half jaar.

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

8 | Kelly definitief op huurbasis naar Oxford United
Liam Kelly maakt het seizoen af bij de Engelse club Oxford United. De 24-jarige middenvelder wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan de club uit de Football League One, het derde niveau in Engeland.

8 | Feyenoord wint na knappe comeback van Hoffenheim
Feyenoord heeft het nieuwe kalenderjaar geopend met een knappe overwinning op TSG 1899 Hoffenheim. De Duitsers namen een 2-0 voorsprong op het Marbella Football Center, maar het team van Dick Advocaat boog die in het laatste kwartier nog om: 2-3.

8 | Bijlow keert terug: "Dit voelt heel lekker"
Justin Bijlow heeft tegen Hoffenheim eindelijk weer minuten gemaakt in het eerste. De doelman is volledig hersteld van een breuk in zijn middenvoetsbeentje en zijn elleboog. ''Dit voelt heel lekker,'' vertelt Bijlow in gesprek met Feyenoord TV.

11 | Feyenoord sluit trainingskamp af met nederlaag
Feyenoord heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het tweede seizoenshelft verloren. De Rotterdammers gingen met 4-2 onderuit tegen Borussia Dortmund.

13 | "Stomverbaasd dat hij een topfunctie bij Feyenoord kreeg"
Toon van Bodegom is in opspraak geraakt door een uitgebreid artikel in het NRC Handelsblad. De president-commissaris krijgt er flink van langs. Het artikel is gebaseerd op 25 bronnen rondom de Rotterdamse club.

15 | El Bouchataoui op huurbasis naar FC Dordrecht
Achraf El Bouchataoui komt de rest van dit seizoen uit voor FC Dordrecht. De middenvelder vertrekt op huurbasis naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De tijdens afgelopen zomer verlengde verbintenis van El Bouchataoui loopt nog tot 2022.

15 | Feyenoord bevestigt vertrek Vermeer
Kenneth Vermeer maakt per direct de overstap naar de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De 34-jarige doelman, die in De Kuip over en aflopend contract beschikte, gaat spelen voor Los Angeles FC, waar hij voor twee jaar zal tekenen.

18 | Feyenoord verslaat sc Heerenveen, Jørgensen trefzeker
Feyenoord is de hervatting van de competitie goed begonnen. De Rotterdammers versloegen sc Heerenveen in De Kuip met 3-1. Luis Sinisterra opende de score na acht minuten spelen. Nicolai Jørgensen was twee keer trefzeker. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen.

18 | Jørgensen herpakt zich: "Ik ben erg gelukkig"
Nicolai Jørgensen heeft een lastige periode achter de rug en hoopt dat mede door twee doelpunten tegen sc Heerenveen te hebben afgesloten. De Deen voelt zich goed en maakt grote stappen. ''We hebben een goede winterstop gehad. Ik heb hard gewerkt aan mijn fitheid in Spanje.''

21 | Seizoenkaarthouders geven gehoor aan oproep: 'Geef Feyenoord'
Ruim 1000 seizoenkaarthouders gaven gehoor aan de oproep ‘Geef Feyenoord’ en stelden eenmalig hun plek in het stadion beschikbaar. Zo bezorgden zij afgelopen zaterdagavond veel mensen een onvergetelijke en sfeervolle voetbalavond in De Kuip.

21 | Fortuna Sittard - Feyenoord definitief gestaakt
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is definitief gestaakt. Dat heeft scheidsrechter Kevin Blom besloten. Door de mist konden zijn assistenten het spel niet goed genoeg meer zien.

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

22 | Ayoub verlaat Feyenoord definitief transfervrij
Yassin Ayoub is definitief geen speler meer van Feyenoord. De middenvelder heeft vandaag een contract getekend voor drieënhalf jaar bij de Griekse club Panathinaikos. Ayoub heeft de Rotterdammers transfervrij verlaten.

23 | Burger op huurbasis naar Excelsior
Wouter Burger speelt de rest van het seizoen voor Excelsior Rotterdam. De 18-jarige middenvelder vertrekt per direct op huurbasis naar de stadgenoot uit Kralingen. Het contract van Burger bij Feyenoord loopt nog tot de zomer van 2023.

25 | Feyenoord in tweede helft langs Heracles Almelo
Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-3 gewonnen. Na een slechte eerste helft ging de ploeg van Dick Advocaat met een 1-0 achterstand rusten. Snel na rust kwam Feyenoord terug door doelpunten van Toornstra, Sinisterra en Botteghin. Een aansluitingstreffer van Heracles maakte de slotfase nog spannend, maar de drie punten gingen mee naar Rotterdam.

26 | Oproep Advocaat: "Het sentiment moet eens veranderen"
Feyenoord draait goed en is behoorlijk aan het klimmen op de ranglijst. De Rotterdammers staan op dit moment zelfs derde en dat had niemand een paar maanden geleden voor mogelijk gehouden. Toch zijn er veel mensen rondom de club nog erg kritisch en dat stoort trainer Dick Advocaat.

27 | Feyenoord bevestigt komst spits Bozeník
Feyenoord heeft de transfer van Róbert Bozeník naar Rotterdam afgerond. De Slowaak tekent vanmiddag in De Kuip een contract dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt.

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

27 | Wat als PSV belt? "Dan neem ik niet op"
Feyenoord heeft vanmiddag Róbert Bozeník aan de pers voorgesteld. Tijdens de persconferentie kreeg technisch directeur Frank Arnesen diverse vragen van de aanwezige journalisten. Onder meer wat de club gaat doen wanneer PSV zich wederom gaat melden voor Steven Berghuis.

28 | Narsingh schiet Feyenoord in slotminuut naar kwartfinale
Feyenoord heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Dankzij een doelpunt van Luciano Narsingh in de slotminuut van de verlenging werd het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen: 1-2.

29 | Özyakup definitief speler van Feyenoord
Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met Besiktas over de huur van Ozan Özyakup. De in Nederland geboren Özyakup (27) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. De 43-voudig Turks international is vanochtend gekeurd en sluit per direct aan bij de selectie van trainer Dick Advocaat.

31 | Advocaat: "Doelstelling blijft Europees voetbal"
Feyenoord speelt niet de pannen van het dak, maar blijft wel winnen. De media willen dat nog weleens op geluk schuiven, maar daar is Dick Advocaat het niet mee eens. "Als je veertien wedstrijden speelt, inclusief Europa League en je verliest er eentje, is dat dan nog geluk?"

Februari

1 | Özyakup scoort en wint tijdens debuut tegen FC Emmen
Oguzhan Özyakup zal zijn debuut voor Feyenoord niet snel vergeten. De 27-jarige middenvelder was al na ruim één minuut trefzeker voor de Rotterdammers, het snelste doelpunt ooit van een debutant bij Feyenoord. De Turk scoorde op aangeven van Jens Toornstra en maakte hiermee de 1-0 tegen FC Emmen.

8 | AZ - Feyenoord gaat definitief niet door
De KNVB heeft alle eredivisiewedstrijden van zondag geschrapt vanwege de hevige storm die voorspeld wordt. De voetbalbond heeft dit in overleg besloten met de clubs en gemeente. De vier duels zullen op een nog nader te bepalen moment worden ingehaald.

13 | Feyenoorder Carlo de Leeuw op 59-jarige leeftijd overleden
Met grote droefenis heeft Feyenoord kennisgenomen van het overlijden van Carlo de Leeuw. De Rotterdammer, die sinds 2000 in dienst was als materiaalman van het eerste elftal, is donderdag 13 februari op 59-jarige leeftijd overleden.

13 | Leroy Fer kopt Feyenoord naar halve finale KNVB Beker
Feyenoord heeft zich op een emotionele dag geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker. Op de dag dat materiaalman en oud-speler Carlo de Leeuw overleed, won het team de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen door een goal van Leroy Fer: 0-1.

16 | Bozeník helpt met eerste goal Feyenoord aan winst in Zwolle
Feyenoord heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met veel moeite gewonnen. Robert Bozeník maakte in de 88e minuut bij een 3-3 stand zijn eerste Feyenoordgoal en schoot de ploeg daarmee naar de overwinning. De andere goals werden gemaakt door Leroy Fer en Steven Berghuis (2).

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

17 | Sinisterra zes tot acht maanden uitgeschakeld
Luis Sinisterra heeft zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een zware knieblessure opgelopen. De Colombiaan is daardoor naar verwachting zes tot acht maanden uit de roulatie.

20 | Spelersgroep wil langer door met Dick Advocaat
Feyenoord is door de komst van Dick Advocaat een stuk stabieler geworden. De Rotterdammers zijn geklommen naar de derde plaats en hebben ook de halve finale bereikt van de TOTO KNVB Beker. De spelersgroep is dik tevreden over de aanpak van de Kleine Generaal.

22 | Bozeník ook beslissend tegen Fortuna Sittard
De toch al indrukwekkende winstreeks van Feyenoord heeft zaterdagavond een vervolg gekregen tegen Fortuna Sittard. De tiende achtereenvolgende zege kwam allerminst makkelijk tot stand, wat niet los was te zien van de emotioneel zware weken die spelers en staf achter de rug hebben. Róbert Bozeník kroonde zich evenals in Zwolle tot matchwinner (2-1).

24 | Sjaak Troost 1 maart terug in RvC
Sjaak Troost keert per 1 maart terug in de Raad van Commissarissen van Feyenoord. De voormalig verdediger en viervoudig international trad vorig jaar juni terug uit het controlerend orgaan, om tijdelijk de functie van technisch directeur te vervullen. Om nu weer plaats te maken voor Troost zal Richard Bruens terugtreden uit de RvC.

28 | Feyenoord bevestigt vertrek Sam Larsson
Sam Larsson (26) is per direct vertrokken bij Feyenoord en maakt de overstap naar Dalian Professional Football Club. De buitenspeler heeft bij de club uit de Chinese Super League een meerjarige verbintenis getekend. Larsson had bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2021.

Maart

1 | Feyenoord houdt punt over aan topper in Eindhoven
Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de topper tegen PSV: 1-1. Daardoor behield het team de ongeslagen status in de Eredivisie onder trainer Dick Advocaat (dertien duels), maar toch leefde na afloop het gevoel dat er meer te halen was geweest in het Philips Stadion.

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

4 | Benita tekent eerste contract bij Feyenoord
Mimeirhel Benita (16) van Feyenoord Onder 17 heeft vandaag zijn eerste profcontract getekend, dat zal ingaan op 1 juli 2020. De overeenkomst verbindt hem tot juli 2023 aan de club.

4 | Club houdt rekening met corona: "Direct na de wedstrijd naar huis"
Ook Feyenoord gaat rekening houden met het Corona-virus. Dat vertelt Dick Advocaat op de persconferentie van dinsdagmiddag. Spelers zullen na de bekerwedstrijd tegen NAC Breda niet in de ruimtes in de Kuip te vinden zijn, maar direct naar huis gaan.

5 | Feyenoord bereikt TOTO KNVB Beker-finale
Feyenoord is er in geslaagd om de finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De Rotterdammers versloegen NAC Breda in De Kuip met ruime cijfers. De wedstrijd tegen de club uit de Eerste divisie was al na een half uur gespeeld.

5 | Berghuis geniet van Feyenoord: "Dit zijn betere tijden"
Steven Berghuis is de man in vorm bij Feyenoord. De aanvaller was ook tegen NAC Breda de grote uitblinker en maakte zelfs drie doelpunten. De Rotterdammers staan mede door zijn inbreng in de finale van de TOTO KNVB Beker. ''Geweldig. Dit zijn betere tijden.''

5 | Van Persie keert terug bij Feyenoord als spitsentrainer
Robin van Persie keert weer terug bij Feyenoord. De oud-voetballer gaat in De Kuip aan de slag als spitsentrainer. Dit maakte Feyenoord-watcher Sinclair Bischop na de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda bekend. Van Persie komt op verzoek van Dick Advocaat een keer in de week naar 1908 om aan de slag te gaan met onder anderen Róbert Boženík.

6 | Van den Brom wil neutrale locatie voor bekerfinale
John van den Brom is van mening dat wanneer Feyenoord in de finale staat de wedstrijd niet in De Kuip gespeeld mag worden. De club heeft dan te veel thuisvoordeel, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

8 | Feyenoord beperkt mediacontacten door coronavirus
Feyenoord heeft maatregelen genomen naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. De Rotterdamse club heeft in overleg met de clubarts besloten om de mediacontacten voorlopig tot een minimum te bepreken. Dit laat Feyenoord weten in een statement.

8 | Feyenoord rekent in eerste helft af met Willem II
Feyenoord is er in geslaagd om ook te winnen van Willem II in De Kuip. De Rotterdammers speelden een uitstekende eerste helft en wisten daarin twee keer te scoren. De tweede helft ging een stuk minder voor de ploeg van Dick Advocaat. Feyenoord speelde slordig en maakte veel fouten. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Jens Toornstra en Steven Berghuis.

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

8 | Van Halst: "Ze gaan van Ajax winnen"
Jan van Halst gelooft dat Feyenoord tot het laatste moment mee kan doen. ''Als je ziet hoe makkelijk ze in de beker verder gaan, als je ziet hoe relatief makkelijk ze vandaag weer winnen… Met name Senesi in het centrum. Daar leunt het hele elftal op. Ik heb echt het idee dat Feyenoord voor het kampioenschap gaat. Ze gaan van Ajax winnen.''

12 | Wedstrijden van Feyenoord tegen Sparta en Ajax afgelast
De uitwedstrijd van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam gaat niet door. De wedstrijd is afgelast om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook de Klassieker tegen Ajax op 22 maart in De Kuip gaat niet door.

15 | Feyenoord sluit ook trainingscomplex tot 6 april
Feyenoord was van plan om weer te gaan trainen op 1908. De Rotterdammers hebben echter besloten om het trainingscomplex te sluiten op advies van de KNVB. Het gevolg is dat de eerste selectie tot 6 april niet meer samenkomt op 1908. Ook De Kuip is gesloten voor publiek. De fysieke Feyenoord Fanshops blijven vooralsnog open, maar daar wordt met een beperkte bezetting gewerkt.

17 | EK 2020 gaat deze zomer definitief niet door
Het EK gaat komende zomer niet door. Daardoor kunnen de competities deze zomer worden afgerond en is er meer ruimte in de agenda. Het EK, dat in twaalf landen gespeeld zou worden, stond gepland van 12 juni tot 12 juli en gaat nu gespeeld worden in de zomer van 2021.

19 | John de Wolf verlengt contract bij Feyenoord met twee jaar
Het is nog even afwachten of Dick Advocaat nog een seizoen langer hoofdtrainer blijft van Feyenoord, maar John de Wolf, die ook lid is van de staf van Feyenoord, heeft alvast zijn contract met twee jaar verlengd. De Wolf staat nu tot medio 2022 onder contract bij de Rotterdammers.

Jaaroverzicht 2020 (1): Corona maakt einde aan opmars

23 | Bozeník wint belangrijke prijs in Slowakije
Róbert Boženík heeft door zijn sterke start bij Feyenoord de Petra Dubovského Prijs gewonnen. Dat is de prijs voor de beste Slowaakse voetballer onder de 21 jaar.

23 | Feyenoord speelt minimaal tot 1 juni niet vanwege corona
De wedstrijden van Feyenoord tegen AZ, VVV-Venlo, ADO Den Haag, en FC Groningen mogen officieel niet gespeeld worden. Het kabinet heeft extra maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

26 | Feyenoord zegt formeel vier aflopende contracten op
Feyenoord heeft formeel een viertal aflopende spelerscontracten opgezegd. Het gaat om de aflopende verbintenissen met Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk en doelman Elber Evora.

31 | Eredivisie stil tot 1 juni, ook zonder publiek
Het kabinet heeft de maatregelen, die nu gelden tot zes april, verlengd tot en met 28 april. Minister-president Mark Rutte benadrukt dat we er nog lang niet zijn in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. De bevolking moet rekening houden dat de regels ook gaan gelden in mei.

31 | KNVB laat besluit over vervolg van Eredivisie op zich wachten
De KNVB neemt nog geen besluit over het vervolg van het Eredivisie-seizoen. Dinsdagavond maakte minister-president Mark Rutte bekend dat het profvoetbal ook zonder publiek onder de vergunningsplicht valt en daarmee tot minimaal 1 juni stilligt.

Lees meer over
Kenneth Vermeer De Kuip PSV Willem II Robin van Persie Steven Berghuis Eric Botteghin Jens Toornstra Calvin Verdonk Jordy Wehrmann Ramón ten Hove Luis Sinisterra Justin Bijlow ajax FC Groningen sc Heerenveen ADO Den haag Fortuna Sittard Dick Advocaat Achraf El Bouchataoui Kevin Blom Liam Kelly Leroy Fer Marcos Senesi Frank Arnesen Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties