KNVB laat besluit over vervolg van Eredivisie op zich wachten

dinsdag 31 maart 2020 21:20 40.890 keer bekeken 96 reacties Pro Shots

De KNVB neemt nog geen besluit over het vervolg van het Eredivisie-seizoen. Dinsdagavond maakte minister-president Mark Rutte bekend dat het profvoetbal ook zonder publiek onder de vergunningsplicht valt en daarmee tot minimaal 1 juni stilligt.

De KNVB laat weten binnen afzienbare tijd een beslissing te nemen over het resterende deel van het seizoen 2019/20. ''De komende periode blijven we als betaald voetbal in overleg met alle betrokkenen in deze, zowel in onze sport als met de overheid, om uiteindelijk gezamenlijk tot de beste beslissingen te kunnen komen", laat de KNVB weten in een persbericht.

"Het betaald voetbal, verenigd in KNVB, ECV en CED, volgt zoals steeds strikt het beleid van overheid en RIVM. We beraden ons nu nader. Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu."

De uitkomsten van het overleg met de UEFA, dat morgen op het programma staat, is ook bepalend voor het eventueel uitspelen van de eredivisie na 30 juni. Dat is een door de KNVB eerder benoemd tweede scenario.

Gerelateerd nieuws
96 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 593 mensen actief, waarvan 205 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved