Slot en Dessers verbaasd door rode kaart: "Lijkt wel amateurvoetbal"

Slot en Dessers verbaasd door rode kaart: "Lijkt wel amateurvoetbal"

Feyenoord bereikte donderdagavond het gewenste resultaat in Praag, maar eenvoudig ging dat niet. Dat kwam mede door de rode kaart voor Guus Til, waardoor de ploeg bijna een uur met tien man stond. De manier waarop die rode kaart gegeven werd, leidde na afloop tot veel verbazing.

"Het was heel vreemd", zei Cyriel Dessers in gesprek met ESPN. "Ik kan niet oordelen of het wel of geen rood was - dat kon ik niet goed genoeg zien - maar de scheidsrechter gaf eerst geel. Daarna stormden de spelers van Slavia eropaf, ging hij twijfelen en trok hij rood. Hij zei nog iets over de grensrechter, maar die stond zestig meter verderop. Die kon het helemaal niet gezien hebben."

"Het lijkt wel amateurvoetbal, dat een scheidsrechter zich zo laat beïnvloeden door de tegenstander", ging Dessers vol onbegrip verder. Gezien het resultaat maakte het uiteindelijk gelukkig weinig uit. "Op dat moment was de beslissing al genomen en kon je niet meer terug. Dan moet je als team de knop omzetten. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan."

Slot
Trainer Arne Slot liet zich tijdens zijn persconferentie na afloop op soortgelijke wijze uit over dat moment. "Ik heb het niet teruggezien, dus ik wil het helemaal niet hebben over wel of niet terecht. Maar dat je een gele kaart krijgt en de scheidsrechter alsnog besluit een rode kaart te geven, terwijl er geen VAR aanwezig is... Nogmaals: wel of niet terecht durf ik niet zeggen, maar dit was echt bizar. Volgens mij is dit nog nooit eerder vertoond."

Lees meer over
Arne Slot Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties