Arne Slot

Arne Slot (geboren op 17 augustus 1978) is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. Hij is momenteel de hoofdtrainer van Feyenoord, een Eredivisie-club in Nederland. Slot trad aan als hoofdcoach van Feyenoord in het seizoen 2021/2022, waarbij hij de positie overnam van Dick Advocaat.

copyright proshots 20942349

Voetbalcarrière

Voordat hij zijn carrière als trainer begon, genoot Arne Slot succes als voetballer. Hij werd geboren in Bergentheim, Nederland, en begon zijn professionele carrière bij PEC Zwolle in 1999. Slot speelde als middenvelder en verwierf een reputatie als een slimme en technisch bekwame speler. Na vier seizoenen bij PEC Zwolle stapte hij over naar NAC Breda, waar hij een belangrijke rol speelde in het middenveld. Na drie seizoenen bij NAC Breda verhuisde Slot naar Sparta Rotterdam, waar hij zijn carrière als speler afsloot.

Na zijn pensionering als profvoetballer begon Arne Slot zijn loopbaan als trainer. Hij was actief bij SC Cambuur, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder die van assistent-trainer en interim-hoofdtrainer. Slot had een succesvolle periode bij Cambuur en droeg bij aan hun promotie naar de Eredivisie.

In 2017 sloot Slot zich aan bij AZ Alkmaar, een Eredivisie-club met een sterke reputatie in het Nederlandse voetbal. Bij AZ diende hij als assistent-trainer onder hoofdcoach John van den Brom en later onder diens opvolger, Arne Jansen. Slot werd al snel erkend als een getalenteerde en veelbelovende trainer, en hij speelde een belangrijke rol in het succes van AZ, waaronder een tweede plaats in de Eredivisie in het seizoen 2018/2019.

Feyenoord

Op 1 juli 2021 maakte Feyenoord bekend dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer zou worden voor het seizoen 2021/2022, als opvolger van Dick Advocaat. Zijn aanstelling bij Feyenoord markeerde een belangrijke stap in zijn carrière als hoofdtrainer. Slot nam de leiding over een van de grootste clubs in Nederland en werd verantwoordelijk voor het leiden en ontwikkelen van het team. De match tussen de Rotterdamse club en Slot blijkt al snel direct een groot succes. Sinds zijn komst heeft Feyenoord de weg naar de top weer gevonden.

Als trainer staat Arne Slot bekend om zijn focus op aanvallend voetbal en het ontwikkelen van talentvolle spelers. Hij heeft een reputatie opgebouwd als een tactisch begaafde coach en is geliefd bij spelers vanwege zijn open communicatie en benaderbaarheid. Arne Slot heeft laten zien dat hij zowel als speler als trainer succesvol kan zijn in het Nederlandse voetbal. Met zijn ervaring als profvoetballer en zijn sterke prestaties als trainer, heeft hij zichzelf gevestigd als een opkomend talent in het Nederlandse voetbaltrainersgilde.