"Bij Slot weten we helemaal niet hoe hij dat zal doen op zo'n niveau"

"Bij Slot weten we helemaal niet hoe hij dat zal doen op zo'n niveau"

Bij Arne Slot weten we na drie seizoenen bij Feyenoord uitstekend dat hij een ploeg heel goed kan laten voetballen, in de media zichzelf uitstekend kan verwoorden en dat spelers ongekend enthousiast zijn over hem. Toch heeft hij in Rotterdam weinig echte tegenslagen gehad en de vraag is hoe hij met zulke situaties om zal gaan.

"Feyenoord zal niet van stel op sprong duidelijk hebben wie Arne Slot moet opvolgen", begint journalist Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Er worden een heleboel namen de wereld in geslingerd. De ene enorm onderbouwd met statistieken en de ander meer vanuit de onderbuik. Dat kunnen we hier ook gaan doen, maar wat heeft dat voor zin? Laten we gewoon even wachten welke richting de club echt op gaat."

Er wordt veel gesproken over de voetbalvisie van Slot en dat daarin een opvolger gevonden moet worden, maar juist de communicatieve vaardigheden van de trainer maken hem zo goed. "Het leiden van een topclub gaat vooral om het managen van relaties en spelers. Het mooiste voorbeeld zie je nu bij Liverpool waar Jurgen Klopp alles kan verzinnen, maar het komt allemaal neer op Salah die wel of gaan handje geeft. Dat moet je managen en bij Arne Slot weten we helemaal niets van hoe hij dat zal doen op zo’n niveau. Dat moet allemaal nog blijken."

Terwijl presentator Etienne Verhoeff eigenlijk geen problemen voorziet wat betreft de communicatieve vaardigheden van Slot, blijft Wijffels benadrukken dat we het gewoon niet kunnen weten. "Je moet het goed verwoorden, want Arne Slot heeft het bij Feyenoord zo goed gedaan, maar om zijn rugzak te vullen zou je het hem eens 'gunnen' om een crisis te hebben. En dan nog is het hartstikke moeilijk in Engeland waar alles in factor tien is, maar dat is waar het vooral op aankomt. Als je Slot ziet is hij welbespraakt en intelligent, alleen heeft hij nooit gehad dat hij drie of vier wedstrijden achter elkaar verloor."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties