"Hij heeft geen idee hoe je een volwassen selectie managet"

"Hij heeft geen idee hoe je een volwassen selectie managet"

Bij Feyenoord staat zowel Arne Slot als Robin van Persie voor een vertrek. Allebei zetten ze een hele grote stap in hun trainerscarrière, maar wel op een compleet ander niveau. De huidige hoofdtrainer van de Rotterdammers zal de stap maken naar de Premier League, terwijl Van Persie bij sc Heerenveen voor het eerst de leiding krijgt over een hoofdmacht.

"Nu hoor ik mensen zeggen dat het geraamte staat bij Feyenoord, dus dat het bijna niet uitmaakt wie er komt", opent Perez gefrustreerd in het programma Voetbalpraat. "Maar het is echt zo bepalend wie er aan de knoppen zit bij zo’n team. Het gaat om elke dag, elke zin en elke handeling die je doet." Maarten Wijffels haakt in met een voorbeeld: "Daarom kan ik me er bijna aan ergeren dat er op tv toch nog wordt gezegd dat Robin van Persie wel trainer van Feyenoord kan worden met een ervaren man naast hem. Er zijn heel veel zaken die gewoon alleen een hoofdtrainer kan overbrengen."

"Van Persie kan best een getalenteerde trainer zijn, maar hij heeft geen idee hoe je een volwassen selectie managet. Dat weet hij helemaal niet. Hoe kun je dat nou opperen? Hoeveel voorbeelden moet je nog hebben bij een jonge trainer die bijna geen ervaring heeft? Van Bronckhorst had Advocaat nodig, Cocu had Hiddink nodig en Van Bommel en Van Nistelrooij hebben we zien sneuvelen. En dan toch maar weer roepen dat hij het moet doen", sluit Wijffels af.

Perez gaat mee in deze mening, maar wil ook benadrukken dat het niet altijd verkeerd hoeft af te lopen. "Je hebt ook voorbeelden die het wel konden. Ik geloof er namelijk in dat je moet gaan voor de kans die je krijgt. Niet te veel opbouwen, maar gewoon instappen als je de kans krijgt. Als je het kan dan lukt het, maar als je het niet kan, dan kan je nog twintig jaar ervaring opdoen, maar kan je het alsnog niet."

Of een jonge trainer als Van Persie het kan op het hoogste niveau is alleen achter te komen door het te proberen. "Fouten maken is natuurlijk niet de bedoeling bij Feyenoord, en eigenlijk ook niet bij sc Heerenveen. De Keuken Kampioen Divisie vind ik wel een competitie waar je een beetje kan uitproberen. De Eredivisie is natuurlijk een serieuze competitie."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties