'Van Persie tekent tweejarig contract als hoofdtrainer van Heerenveen'

'Van Persie tekent tweejarig contract als hoofdtrainer van Heerenveen'

Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dat wordt inmiddels door meerdere partijen bevestigd, onder wie de Leeuwarder Courant. De huidig jeugdtrainer van Feyenoord zal zeer binnenkort een contract ondertekenen dat hem tot 2026 aan de Friese club bindt.

Ook het Algemeen Dagblad bevestigde het nieuws maandagochtend. Volgens de krant legde Van Persie een aanbod van Feyenoord om in de jeugd actief te blijven naast zich neer, omdat hij ervaring wil opdoen als hoofdtrainer. Bij Feyenoord was hij niet in beeld om Arne Slot op te volgen, maar bij sc Heerenveen kreeg hij deze kans wel.

Van Persie deed sinds hij in 2019 stopte met voetballen al veel trainerservaring op bij Feyenoord. Hij was onder meer spitsentrainer en had afgelopen seizoen Feyenoord Onder 18 onder zijn hoede, waarmee hij ook uitkwam in de Youth League (de Champions League voor jeugdteams). Feyenoord hoopte dat hij zijn traject zou doorzetten en wilde hem laten doorstromen naar het Onder 21-elftal, maar in plaats daarvan gaat de 40-jarige Rotterdammer dus in op het aanbod van Heerenveen. Daar wordt hij de opvolger van de vertrekkende Kees van Wonderen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties