Van Persie: "Ik weet niet of dat ooit zal gebeuren"

Robin van Persie zijn contract bij Feyenoord loopt in juni af en hij is nog altijd de favoriet om de nieuwe hoofdtrainer te worden van sc Heerenveen. De huidige hoofdtrainer van Feyenoord Onder 18 overweegt zorgvuldig welke stap hij gaat nemen in zijn trainerscarrière en in gesprek met RTV Rijnmond vertelt hij niet te weten of hij ooit hoofdtrainer wordt bij de Rotterdammers.

"Ik wil ooit hoofdtrainer zijn bij een hele mooie club", begint Van Persie in gesprek met Sander de Kramer. "Feyenoord is natuurlijk mijn club, maar ik weet niet of dat ooit zal gebeuren. En wanneer dat zal zijn, dat hangt ook van zoveel factoren af. Ik ga er niet een tijd op pinnen of het überhaupt ooit gebeurt. Ook hierin is de puurheid van het coachen leidend. Daar horen ongelofelijk veel stappen bij en die stappen ben ik nu aan het zetten. Dan volgt het moment zeg maar als een schaduw."

Het is heel duidelijk dat Van Persie zijn carrière tot in de perfectie plant om uiteindelijk zo succesvol mogelijk te zijn. Het hoeft voor de 102-voudig international van het Nederlands elftal niet te snel te gaan en dat omschrijft hij op bijzondere wijze. "Om het moment als eerste doel te pakken is in mijn ogen niet de volgorde. De volgorde is dat ik eerst moet zorgen dat ik top word. Ik ben onderweg, ik ben het nog niet, maar wanneer ik dat ben, dan komt die schaduw erbij. Dan is het moment daar."

Persoonlijkheid
In de aflevering worden vooral ook de overige dingen uit het leven besproken. Zo gaat het bijvoorbeeld over de invloed die Van Persie heeft als persoonlijkheid. De Kramer begint over een moment waarbij Van Persie langsging in het ziekenhuis bij een jong meisje met botkanker. "Ze lag in het Sophia Kinderziekenhuis en jij kwam langs met een shirt en dat is één van haar momenten van het leven geweest. Jij hebt haar toen zoveel kracht gegeven. Dat jij de moeite nam om naar haar toe te gaan, daar krijg ik nog steeds kippenvel van." Van Persie reageert zichtbaar aangeslagen. "Normaal word ik niet zo emotioneel, maar ik vind het heel moeilijk." De les van tijd nemen voor mensen probeert hij dagelijks over te geven aan zijn elftal.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties