Van der Gijp tipt Feyenoord: ''Van Persie met Jans''

Van der Gijp tipt Feyenoord: ''Van Persie met Jans''

Het speculeren over een mogelijke opvolger van Arne Slot is in volle gang. De naam van Joseph Oosting viel woensdagochtend. René van der Gijp zou voor een andere optie gaan waarbij Robin van Persie wordt klaargestoomd om op termijn hoofdtrainer van Feyenoord te worden.

Wel moet Van Persie eerst ervaring opdoen met een ervaren man aan zijn zijde. Van der Gijp denkt daarbij aan de huidige trainer van FC Utrecht: Ron Jans, zo vertelt de analist in het praatprogramma Vandaag Inside. "Dan zou ik zeggen: Jans met Van Persie, laat Van Persie lekker met Jans meelopen. Dat is beter dan naar Heerenveen."

Van Persie is nadrukkelijk in beeld om hoofdtrainer te worden van SC Heerenveen. Van der Gijp zou de overstap naar Friesland niet maken. "Van alle clubs die in de middenmoot staan, is de enige club die ontevreden is Heerenveen. Ik zeg je: tiende is een prima plek voor Heerenveen. Met een beetje pech wordt je veertiende, en dan heb je het slecht gedaan."

Slot en Liverpool
Daarnaast heeft Van der Gijp twijfels of Slot er verstandig aan doet om de overstap te maken naar Liverpool. Dat heeft alles te maken met de status van Jürgen Klopp. In het verleden is het een onmogelijke klus gebleken om toptrainers op te volgen. "Guardiola heeft zich niet stukgebeten. Voor de rest heeft iedereen die na een trainer kwam die tot Jezus bevorderd was, zich stukgebeten. Klopp is nu negen jaar trainer geweest van Liverpool, die is Jezus daar." Johan Derksen ziet het wel zitten. "Ik denk dat Slot ook daar een sensatie is."

Lees meer over
Van der Gijp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties