"Feyenoord is niet per se gebonden aan een Nederlandse trainer"

"Feyenoord is niet per se gebonden aan een Nederlandse trainer"

Nu het vertrek van Arne Slot naar Liverpool nog slechts een kwestie van tijd is, wordt van alle kanten meegedacht over zijn mogelijke opvolger. In FC Rijnmond ging Dennis van Eersel vrijdagmiddag ook in op dit vraagstuk. Volgens hem zou Feyenoord wel eens bij een ietwat 'verrassende' naam kunnen uitkomen.

Een trainer die direct veel genoemd werd, Joseph Oosting, is al geen optie meer, nadat hij vrijdag bijtekende bij FC Twente. "Heel concreet is dat overigens niet geweest", weet Van Eersel. Zelf verwacht hij een minder voor de hand liggende naam. "De voertaal bij Feyenoord is al een tijdje Engels, dus Feyenoord is niet per se gebonden aan een Nederlandse trainer. Buitenlandse opties worden ook serieus verkend. Wat dat betreft zou er zomaar een naam kunnen komen die wat verrassender is dan gewoon een andere Eredivisietrainer."

Feyenoord wil daarbij sowieso voortborduren op de werkwijze van Slot. Michiel Kramer vroeg zich af in hoeverre dat mogelijk is. "Ga maar eens een nieuwe Arne Slot vinden; dat lukt zo 1, 2, 3 niet. Je krijgt te maken met een trainer die op een heel andere manier naar het voetbal kijkt. Het is zo ongelofelijk moeilijk om echt na te bootsen wat Slot heeft gedaan. Natuurlijk, de speelwijze is nu duidelijk. Maar de trainer zelf zal naar bepaalde zaken anders kijken dan Slot nu doet. Ik denk dat er toch accenten zullen zijn die anders worden ingevuld."

Robin van Persie
Een andere interessante naam, is de eigen jeugdtrainer Robin van Persie. "De vraag is of hij dat zelf ziet zitten", reageerde Van Eersel. "Ik heb hem zelf niet gesproken, maar ik heb wel begrepen dat hij nog een tussenstap wil maken. Heerenveen wordt publiekelijk genoemd. Dat Slot nu vertrekt, zou dat kunnen veranderen, maar dan moet ook Feyenoord nog vinden dat hij meteen klaar is voor die stap."

"Gio ging ook van assistent naar hoofdtrainer", herinnert Kramer zich. "Maar het is wel een aardige vacature om in te vullen. Als ik hem was, zou ik inderdaad eerst kiezen voor een andere stap. Als hij het daar goed doet, kan hij altijd nog naar een grotere club als Feyenoord." Wat wel voor Van Persie spreekt, zo merkte Van Eersel, is zijn uitstraling. "Dat merkte je tijdens de Youth League, op persmomenten en op het veld: er komt wel echt een persoonlijkheid binnen. Hij kan zichzelf geweldig verwoorden - iets waar Slot ook goed in is. Hij heeft absoluut de pluspunten om op termijn op die plek uit te komen."

Lees meer over
Robin van Persie Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties