Van Persie geopperd als opvolger Slot: "Waarom naar Heerenveen?"

Van Persie geopperd als opvolger Slot: "Waarom naar Heerenveen?"

Het lijkt er sterk op dat Robin van Persie de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen gaat worden. Toch klinkt met het naderende vertrek van Arne Slot ook de vraag of de voormalig topspits niet direct bij Feyenoord aan de slag zou kunnen als hoofdcoach. In Studio Voetbal was de tafel hierover verdeeld.

Rafael van der Vaart was erg positief over Van Persie als opvolger van Slot. "Je kunt wel zeggen: 'geen ervaring', maar zet er dan een ervaren iemand naast. Ik dacht aan Bert van Marwijk. Volgens mij is het een goede trainer; hij heeft goede ideeën en is heel duidelijk. Hij is echt onervaren, maar waarom niet? Je leidt een trainer op, dus waarom zou je hem vervolgens naar Heerenveen laten gaan? Als hij daar mislukt, wordt hij de komende tien jaar ook geen trainer van Feyenoord meer. Misschien is dit wel het moment."

Arno Vermeulen was minder overtuigd. "Van Persie is een heel interessante ex-voetballer die vast een goede trainer gaat worden. Maar of je het nu moet doen... Ik denk aan trainer die vorig jaar in Nederland veel indruk maakte, een goede naam heeft en waar spelers mee weglopen: Dick Schreuder. Hij zit nu in Spanje in de derde hoogste divisie en wordt daar kampioen. Dat zegt zeker niet alles, maar met Zwolle heeft hij al interessante dingen laten zien."

Als laatst was het woord aan Ibrahim Afellay, die met Van Persie samenwerkt binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. "Over Robin kan ik louter positief zijn. Ik maak hem elke dag van dichtbij mee. Hij is supergedreven, weet heel goed wat hij wil en brengt het ook heel goed over. Op het moment dat hij jongens toespreekt en een boodschap probeert over te brengen, komt dat wel echt binnen."

Afellay denkt niet dat het te vroeg zou zijn om Van Persie hoofdtrainer te maken. "Ik geloof wel dat hij het zou kunnen. Maar je moet er wel de juiste persoon naast zetten. Een ervaren iemand. Fred Rutten is de eerste die mij te binnen schiet. Hij zou de ideale persoon zijn om als klankbord te fungeren."

Marino Pusic
Een andere optie voor die rol, is Slots voormalig assistent Marino Pusic. "Hij heeft natuurlijk veel jaren succesvol met Slot samengewerkt, heeft ervaring als hoofdtrainer, weet wat bij Feyenoord wordt gevraagd en kent de mensen. Hij schijnt ook heel geliefd te zijn binnen Feyenoord. Hij is een groot onderdeel geweest van het succes onder Slot de afgelopen jaren, dan zou het toch heel stom zijn om hem niet te polsen voor een eventuele terugkeer. Hij kent natuurlijk ook de spelersgroep als geen ander. Je kan gelijk op dezelfde voet verder."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties