Dessers wéér belangrijk: "Dit went nooit"

Dessers wéér belangrijk: "Dit went nooit"

Cyriel Dessers was tegen Slavia Praag voor de zoveelste keer belangrijk voor Feyenoord. In de absolute slotfase kopte hij zijn ploeg naar het punt dat het nodig had om Europese overwintering veilig te stellen. De ontlading was uiteraard enorm bij de Belgische spits.

"Het is niet normaal", blikte hij terug in gesprek met ESPN. "Ik heb het nu al een paar keer meegemaakt, maar dit went nooit. Dit is genieten, als je daar staat met duizenden fans. Dat zijn mooie momenten", aldus de doelpuntenmaker, die bepaald geen makkelijke avond had. "Door die rode kaart stond ik op een eiland. Dan moet je vechten voor het team. Als je dan op het einde nog zo belangrijk kan zijn, dan vergeet je alles."

Toch was hij eerder ook al goed voor de 1-1, die hij enorm knap afrondde. Een typische Dessers-goal? "Ik vind van wel. Op de training heb ik er laatst ook nog zo eentje gemaakt. In de zestien voel ik me op m'n best. Dan voel ik waar m'n man zit, wanneer ik kan draaien en kan schieten. Het was een goede draai, een goed schot met links en hij was hard genoeg. Een mooie goal."

Dessers begon zoals gebruikelijk als invaller, maar kwam dit keer binnen twintig minuten al binnen de lijnen na een blessure bij Bryan Linssen. "Hij kreeg een tik in zijn allereerste duel. Toen hij eraf ging, zag ik pas dat hij echt wel groggy was. Ik moest er redelijk koud in en net toen ik klaar stond om in te vallen viel die 1-0. Het is lastig om op zo'n moment te moeten invallen tegen een goede ploeg, maar na 97 minuten staat hier wel een gelukkig man."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties