Invaller Dessers kopt Feyenoord in Praag naar groepswinst

Invaller Dessers kopt Feyenoord in Praag naar groepswinst

Feyenoord is al na vijf wedstrijden zeker van groepswinst in de Conference League! Daarvan verzekerde de ploeg zichzelf met een zeer zwaarbevochten 2-2 gelijkspel op bezoek bij Slavia Praag. Wie anders dan Cyriel Dessers kopte de Rotterdammers in de blessuretijd naar die eindstand.

Feyenoord ging met een comfortabele uitgangspositie naar Praag, maar comfortabel was het spel in de beginfase bepaald niet. De ploeg begon slordig en werd flink onder druk gezet. Het begon al bij een fout van Gernot Trauner, die hij zelf herstelde. Dat lukte even later niet toen Ofir Marciano - de vervanger van Justin Bijlow, die positief testte op corona - de bal te zacht inspeelde op Tyrell Malacia, die ook zelf niet in de bal kwam. Zo konden de Tsjechen het simpel uitspelen en stond Feyenoord al na twaalf minuten met 1-0 achter.

Ook na de tegengoal hield de slordige fase van Feyenoord nog wel even aan. Daar kwam bovendien een volgende klap bij: Bryan Linssen viel al binnen twintig minuten uit. Hij werd vervangen door Cyriel Dessers, met wie de Rotterdammers wel wat beter in de wedstrijd kwamen. De Belg zelf was na een klein halfuur goed voor de eerste doelpoging, waarbij hij de doelman zijn inzet uit de verre hoek zag tikken. Uit de hoekschop die volgde was Guus Til de volgende die gevaarlijk werd, maar ook zijn kopbal van dichtbij was voor de keeper.

Kort erna lukte het Dessers echter wel om Feyenoord langszij te brengen. Daar gingen een geweldige lange bal van Marcos Senesi en een goede actie van Jens Toornstra aan vooraf. Vervolgens draaide Dessers zelf knap weg van zijn verdediger en schoot hij in de korte hoek raak. Feyenoord leek weer helemaal terug in de wedstrijd, maar ook dat was van korte duur: Til zette een veel te stevige tackle in, waar hij ook zelf van leek te schrikken, die na bemoeienis van de grensrechter met rood bestraft werd.

Invaller Dessers kopt Feyenoord in Praag naar groepswinst

Ondanks de man-minder-situatie leek een resultaat - een punt was genoeg voor groepswinst - ook na rust nog altijd mogelijk. Veel kansen kreeg Feyenoord niet, maar dat gold ook voor de Tsjechen. De keer dat ze via een kopbal wel gevaarlijk werden kwam Marciano uitstekend in actie, maar diezelfde keeper ging even later alsnog gruwelijk in de fout. Een makkelijk te vangen afstandschot liet hij uit zijn handen glippen, waarna invaller Jan Kuchta ermee vandoor kon en 2-1 kon maken.

Daarmee leek het gedaan voor Feyenoord, dat lange tijd niet meer dan wat kleine kansjes kreeg. Dat was tot een zinderende slotfase, die werd ingeleid met een bal die net wel of net niet over de lijn was. De scheidsrechter besloot van niet, maar voor Feyenoord was het het begin van een slotoffensief, waarin het wéér Dessers was die in de extra tijd toesloeg. Hij kopte een hoge bal van invaller Lutsharel Geertruida over de keeper heen de goal in. Daarmee is Feyenoord al na vijf wedstrijden zeker van overwintering, bovendien als groepswinnaar.

Invaller Dessers kopt Feyenoord in Praag naar groepswinst

Scoreverloop
12' | 1-0 | Olayinka
31' | 1-1 | Dessers
66' | 2-1 | Kuchta
90+3' | 2-2 | Dessers

Bijzonderheden
38' | Rood voor Til

Opstellingen
Slavia Praag: Mandous; Bah, Ousou, Kacharaba, Dorley; Holes, Lingr; Masopust, Stanclu, Olayinka; Schranz
Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Reserves
Slavia Praag: Kolar, Sirotník; Plavsic, Samek, Kuchta, Ekpai, Krmencik, Sevcik, Traoré
Feyenoord: Jansen, Troost; Geertruida, Hendriks, Diemers, Teixeira, Jahanbakhsh, Nelson, Dessers, Bannis

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties