Kuyt: "Als je dan naar Liverpool kan gaan, is dat fantastisch"

Kuyt: "Als je dan naar Liverpool kan gaan, is dat fantastisch"

Dirk Kuyt weet heel goed hoe het is om te spelen voor zowel Feyenoord als Liverpool FC. De oud-Feyenoorder zal ongetwijfeld hebben gesproken met Arne Slot over zijn aanstaande overstap naar de Premier League. De huidige trainer van Beerschot VA leert veel van de oefenmeester uit Bergentheim en heeft zodoende ook regelmatig contact.

"Allereerst is het een fantastische club, maar dat weet iedereen wel", begint Kuyt in de KieftJansenEgmondGijp podcast. "Ik denk dat het voor hem een fantastische kans is. Of hij het gaat redden of niet, zal de toekomst uitwijzen. Ik denk wel dat hij op dit moment één van de betere trainers in Europa is. Dan zie ik wel meer Nederlandse trainers dan buitenlandse, maar ik zie het hem wel doen. De manier van spelen sluit heel erg aan op het spel dat Klopp ook speelt. Het is wel anders, maar in de principes komt het op hetzelfde neer."

Kuyt heeft zelf ook een aantal keer mogen kijken bij Slot en vindt zijn prestaties indrukwekkend. "Zoals hij het bij Feyenoord heeft gedaan, waar iedereen in het begin ook een beetje sceptisch was, heeft hij heel snel het elftal naar zijn hand kunnen zetten. Vervolgens veel spelers laten gaan en weer een nieuw elftal naar zijn hand gezet en kampioen geworden. Ook nog de Conference League finale en bekerfinale. Hij is duidelijk toe aan een volgende stap. Als je dan naar Liverpool kan gaan, is dat fantastisch."

"Je hebt natuurlijk nu het nieuwe trainingscomplex en dat heeft alles wat je moet hebben om in Nederland top te kunnen presteren. Uiteindelijk miste dat nog een beetje structuur en dat heeft hij bij de hand genomen en goed neergezet", sluit Kuyt af. René van der Gijp ziet dat Slot een trainer is die het maximale uit spelers kan halen. "Hij heeft Wieffer, Timber, Kökcü, de twee buitenspelers, Hancko en Geertruida beter gemaakt." Michiel van Egmond haakt in: "Hij heeft de hele club beter gemaakt. Hij heeft een hele mentaliteit in die club positiever gemaakt en minder conservatief. Veel professioneler gewoon."

Van der Gijp heeft wel een tip voor Slot over iets dat hij beter kan veranderen in Engeland. "Het enige waar ik nog wel eens moe van word, is dat hij gaat vertellen wat die allemaal heeft gewonnen met Feyenoord. Dat kan je beter aan een ander overlaten. Ik zit vaak van die video’s te kijken van Mourinho, die doet dat ook. Eerst een hele lijst met wat die allemaal gewonnen heeft en daarna gaat hij praten. Je kan het beter door iemand anders laten zeggen."

Lees meer over
Dirk Kuyt Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties