Kuyt boekt eerste succes als trainer: ''Natuurlijk droom ik van De Kuip''

Kuyt boekt eerste succes als trainer: ''Natuurlijk droom ik van De Kuip''

Dirk Kuyt heeft een uitstekend weekend achter de rug. De oud-Feyenoorder heeft zijn eerste succes behaald als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Op het moment dat de Rotterdammers heer en meester waren in De Klassieker, dwong Kuyt met Beerschot promotie af naar de Pro League, het hoogste niveau in België. Daarnaast lonkt de titel in de Challenger Pro League.

''Dit is fantastisch voor deze club, een club met gigantisch veel potentie,'' vertelt Kuyt in het Algemeen Dagblad. ''Er was geen plan B, er móést promotie gehaald worden. Dus dit wordt sowieso een héél gezellige terugreis en in Antwerpen wacht ons ongetwijfeld een feestje. Maar ons absolute doel is kampioen worden. Volgende week wil ik het afmaken.''

''Dat kampioenschap zou écht mijn eerste succes zijn, maar deze promotie is ook al een heel knappe prestatie. Heel fijn voor de club, maar óók voor mij persoonlijk, na de eerste stap die niet goed is gegaan. Deze taak was niet gemakkelijk, maar ik ben supertrots dat ik onderdeel van dit succes mag uitmaken en ik kijk ook uit naar een toekomst bij deze club. Hier kan ik me verder ontwikkelen als coach.''

Kuyt koos afgelopen winter bewust om buiten Nederland te werken. De Katwijker begon als trainer dramatisch bij ADO Den Haag en kreeg daardoor veel kritiek te verwerken. Kuyt koos ervoor om in de luwte zichzelf te ontwikkelen en een contract tot de zomer te tekenen. Voorzitter Vrancken is blij met het aanstellen van de Feyenoorder. Beide partijen gaan na het seizoen met elkaar in gesprek over een mogelijk langer verblijf.

''Zijn rol in deze promotie is niet te onderschatten,'' vertelt de voorzitter. ''Hij stapte in toen we al eerste stonden, wat niet makkelijk was. Ik herinner me nog heel veel twijfel rond Kuyt toen we hem presenteerden, vooral bij de Nederlandse pers. Maar hij heeft deze klus op een heel charismatische manier geklaard, heel veel rust gebracht. Dus wij hopen Dirk nog lang bij ons te hebben.''

Feyenoord
Kuyt staat open voor een langer verblijf bij Beerschot, maar blijft Feyenoord altijd een droom. De Katwijker was dichtbij om aan de slag te gaan in De Kuip. Toenmalig directeur voetbalzaken Frank Arnesen koos echter voor Arne Slot. "Achteraf gezien is het goed geweest," blikt de oud-spits terug. "Het trainersvak is een ervaringsvak en het leren stopt nooit. Dat geldt voor een toptrainer zoals Slot, maar ook voor mij. Ik ben blij met de ervaringen die ik heb opgedaan, ook de negatieve. Daar leer je van."

"Als Feyenoorder ben ik blij met Slot als trainer. Daar kijk ik met bewondering naar en kan ik alleen maar van genieten. Ondertussen probeer ik op mijn manier mijn stapjes in het vak te zetten. Ik was er op dat moment zeker nog niet klaar voor. Toen voelde het als een teleurstelling, maar voetbal is net het leven: het is vallen en opstaan. En als je valt, moet je zorgen dat je snel weer opstaat. Dat heeft me een sterker mens gemaakt."

Kuyt heeft niet het idee dat hij momenteel in beeld is bij Feyenoord. "Ik ben er absoluut niet mee bezig, maar ik denk het niet eerlijk gezegd. Dat is puur een gevoel wat ik heb. Waarom? Dat zou je aan Feyenoord moeten vragen. Het is puur mijn gevoel. Natuurlijk droom ik ervan om ooit terug te keren in de Kuip, maar dat is op dit moment niet realistisch."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties