Kuyt: "Dan heeft Liverpool een hele goede keuze gemaakt"

Kuyt: "Dan heeft Liverpool een hele goede keuze gemaakt"

Met 285 wedstrijden voor Liverpool FC en 196 voor Feyenoord, weet Dirk Kuyt als de beste hoe het is om in het shirt van beide volksclubs te spelen. Het is dan ook niet gek dat de kampioensheld van de Rotterdammers direct gevraagd wordt hoe hij kijkt naar de overstap van Arne Slot. In gesprek met The Athletic geeft hij een profielschets van de huidige trainer van Feyenoord.

"Het is heel logisch", oordeelt Kuyt in gesprek met de Britse pers. "Ik heb niet gesproken met Arne, maar als alles akkoord is, heeft Liverpool een hele goede keuze gemaakt. Het is erg interessant voor mij als een Nederlander die zowel supporter is van Feyenoord als van Liverpool. Ik ben enthousiast, om eerlijk te zijn. Wat mijn aanspreekt aan Arne, is zijn vermogen om spelers te laten geloven in waar hij in gelooft. Ik heb met sommigen van hen gepraat toen ik daar was en ze spraken allemaal heel lovend over hem."

"Ze houden van de manier waarop hij trainingssessies organiseert en hoe hij ideeën overbrengt. Hij is geweldig in het communiceren en het managen van de persoon", gaat de trainer van Beerschot VA verder. "Zijn stijl van spelen is precies wat Liverpool supporters willen zien op Anfield. Hij is ook goed met de media, omdat hij dingen heel duidelijk kan uitleggen. Omdat Feyenoord veel buitenlandse spelers heeft, houdt hij zijn meetings in het Engels. Er zullen dus ook geen taalproblemen zijn."

De 104-voudig international van het Nederlands elftal verwacht dat Slot goed om kan gaan met de situaties die hij gaat meemaken bij Liverpool FC. "Je kan Feyenoord niet vergelijken met Liverpool, maar Arne is gewend aan het omgaan met druk en hoge verwachtingen. Wanneer hij werd geconfronteerd met moeilijke situaties, als de resultaten niet goed waren, of als hij lastige vragen kreeg van de media, hield hij altijd de controle een bleef hij bij zijn principes en visie over hoe hij wilde spelen. Hij heeft mij nooit een negatieve ervaring gegeven."

Verdiende stap
Kuyt heeft Slot regelmatig gesproken en weet hoeveel potentie hij heeft als trainer bij een Europese grootmacht. "Bij Feyenoord is hij geliefd onder de supporters. Ze willen hem niet kwijt en het zal jammer zijn om hem te zien vertrekken. Maar vanuit mijn perspectief, als hij dan moet vertrekken, ben ik blij dat het naar Liverpool is. Hij is niet alleen een hele goede trainer, maar ook een heel goed mens."

Lees meer over
Dirk Kuyt Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties