Slot met invloed op eigen transfer: "Dat drukt natuurlijk wel de transferprijs"

Slot met invloed op eigen transfer: "Dat drukt natuurlijk wel de transferprijs"

Volgens eerdere berichtgeving zal Arne Slot zo’n negen miljoen euro met twee miljoen euro aan bonussen gaan opleveren. In vergelijking met de transfersommen uit de clubgeschiedenis, is het zonder twijfel een uniek bedrag. Toch voelt het alsof de Rotterdammers wel een hoger bedrag hadden kunnen vragen.

"De restwaarde van het contract en het salaris dat hij nog te goed heeft, wordt het uitgangspunt in de onderhandelingen", begint financieel expert Tom Knipping in gesprek met Voetbal International. "Feyenoord kan natuurlijk niet aankomen met vijftig miljoen bij Liverpool, want dat is nergens op gebaseerd. Hij heeft een bepaalde contractduur en er is een salaris afgesproken. Bij voetballers kan het eigenlijk ook niet, maar zij gaan er vaak wel mee akkoord. Voor Arne Slot gaat het natuurlijk wel om een enorme positieverbetering, zowel sportief als financieel. Kan je dan iemand nog tegenhouden?"

Dat Slot in de media duidelijk heeft gezegd de stap te willen maken, werkt volgens Knipping niet in het voordeel van Feyenoord. "Op het moment dat hij zegt dat hij weg wil en de transfer wil maken, dan weet je eigenlijk al dat er geen weg meer terug is. Wat dat betreft neemt hij zo’n centrale positie in binnen de club en als de commitment er dan niet helemaal meer is, dan heeft het ook eigenlijk geen zin meer om verder te gaan. Want hoe moet je dan een speler nog motiveren? De geloofwaardigheid is dan gewoon weg."

De trainer gaf ook aan dat het bod van Liverpool volgens hem een goed bedrag was. "Dat drukt natuurlijk wel de transferprijs. Als Slot had gezegd dat hij wel goed zit bij Feyenoord en kijkt of de clubs eruit komen, dan was er misschien wel een hoger bedrag uitgekomen. Maar omdat Slot meteen zegt dat hij de stap wil maken, wordt Feyenoord ook in de positie gedrongen om er snel uit te komen met Liverpool. Dus als een toptrainer weg wil, wordt daar natuurlijk nooit vijftig miljoen voor betaald."

Of we de transfersom van Slot als normaal mogen beschouwen en we het in de toekomst nog vaker zullen zien? "Ik denk totaal niet dat dit een trend wordt gezien de contracten die clubs en trainers afspreken en het compleet ontbreken van een transfersysteem. Ik denk dat Feyenoord het echt fantastisch gedaan heeft door zo veel geld te vangen voor een trainer, terwijl dat helemaal niet gebruikelijk is. Het komt zelden voor."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties