'Wieffer ziet EK in gevaar komen door blessure'

'Wieffer ziet EK in gevaar komen door blessure'

De tijd dringt voor Mats Wieffer als hij wil deelnemen aan het EK voetbal van komende zomer in Duitsland. Volgens 1908.nl heeft de middenvelder een blessure aan zijn bovenbeen waar zo'n acht weken herstel voor staat. Wieffer mist dus in ieder geval het restant van de competitie met Feyenoord.

Op woensdag 17 april, vlak voor het treffen van NEC in de bekerfinale, viel Wieffer geblesseerd uit op de training. Vervolgens trainde hij op vrijdag toch nog mee met de verwachting dat het wel zou meevallen, maar dit is achteraf dus niet het geval. Ook de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles moest de middenvelder vanaf de bank toekijken. Uit onderzoek is gebleken dat Wieffer voor een langere periode niet inzetbaar is, al moet Feyenoord dit wel nog officieel communiceren.

De kans dat Wieffer, mits hij fit is, kan rekenen op een plekje in de selectie van Ronald Koeman is enorm groot. Toch lijkt deze blessure roet in het eten te gooien, want de start van het toernooi staat op de planning voor zondag 16 juni. Daarvoor speelt Oranje al oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland op 6 en 10 juni. Na de acht weken hersteltijd moet Wieffer eerst nog wedstrijdfit worden en met deze gedachte is het eigenlijk onhaalbaar om deel te nemen aan het EK, tenzij hij wel in de selectie zit maar pas in een latere fase gaat spelen.

Na het behalen van de bekerwinst was aan Wieffer eigenlijk niet te merken dat hij een blessure had. Zijn krukken verdwenen al snel in het feestgedruis en ook bij de huldiging was hij zichtbaar enthousiast. De 24-jarige middenvelder speelde zelf vier wedstrijden in het bekertoernooi, terwijl hij in de competitie al 29 wedstrijden in actie kwam. Door deze blessure wordt een mogelijke transfer in ieder geval ook met minimaal een aantal weken uitgesteld.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties