Slot: "Wetende waar we vandaan komen, is dit ontzettend knap"

Slot: "Wetende waar we vandaan komen, is dit ontzettend knap"

Trainer Arne Slot heeft met Feyenoord gepresteerd wat sinds 2014/15 niet gelukt is: overwinteren in Europa. Hoewel de ploeg het uit bij Slavia Praag enorm lastig had, lukte het door een late goal van Cyriel Dessers uiteindelijk toch om dat voor elkaar te krijgen. Na afloop loofde Slot dan ook vooral het doorzettingsvermogen van zijn ploeg.

"Dat is ook een kwaliteit die ik heb overgenomen van de vorige trainer", begon Slot over die eigenschap tijdens zijn persconferentie na afloop. "Ik vond dat dat iets was wat Feyenoord vorig jaar ook al heel vaak liet zien; dat ze na een achterstand heel vaak in staat waren om terug te komen. Dat was niet nieuw voor me toen ik bij Feyenoord begon. Dat hebben we de afgelopen weken ook vaak nodig gehad."

Het gelijkspel in Praag ziet Slot wat het doorzettingsvermogen betreft wel als de knapste prestatie van zijn ploeg. "We hebben enorm veel teleurstellingen gehad", legde hij uit. Hij doelde onder meer op de fouten die aan de twee tegentreffers vooraf gingen en de rode kaart voor Guus Til. "Als je dan ziet dat we op het eind nog een aantal kansen krijgen om de 2-2 te maken, vind ik dat heel bijzonder."

Overwintering
De algehele prestatie van Feyenoord, al na de voorlaatste wedstrijd groepswinnaar zijn, noemde Slot 'heel bijzonder'. "We hebben ook nog drie kwalificatierondes overleefd, en we weten allemaal hoe moeilijk die eerste was. Wat wij vrij snel voor elkaar hebben gekregen is om heel goed te gaan voetballen. Als je dan hard werkt en de kwaliteiten hebt die wij hebben, leidt dat tot veel overwinningen. Wetende waar we vandaan komen is het ontzettend knap dat we één wedstrijd voor het einde al als nummer één door zijn in Europa."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties