MATCHDAY! Laatste groepsduel in Conference League

MATCHDAY! Laatste groepsduel in Conference League

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond in het laatste groepsduel in de Conference League op tegen Maccabi Haifa. De Rotterdammers zijn al geplaatst voor de knock-outfase van het toernooi; Maccabi Haifa kan nog maximaal derde worden maar is hoe dan ook uitgeschakeld. Arne Slot geeft vanavond bepalende spelers rust en gaat andere spelers de kans geven. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via Veronica, ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
Aan het vertrouwen van de Rotterdammers zal het vanavond in ieder geval niet liggen. Feyenoord won afgelopen zondag zeer overtuigend met 5-0 van Fortuna Sittard. Bryan Linssen was met twee doelpunten en twee assists de grote man en mag zich vanaf deze week de topscoorder van de Eredivisie noemen: de spits staat na vijftien competitiewedstrijden al op tien goals en vier assists. Door de eenvoudige overwinning kon Slot ook in deze wedstrijd al wat spelers sparen. Guus Til, Jens Toornstra, Luis Sinisterra en Linssen werden in de tweede helft allemaal naar de kant gehaald. Daardoor konden Reiss Nelson, Mark Diemers, Naoufal Bannis en Cyriel Dessers de trainer proberen te overtuigen van hun kwaliteiten. Orkun Kökcü viel halverwege de eerste helft geblesseerd uit waardoor Alireza Jahanbakhsh ook een uur kon meespelen. De Turkse middenvelder is lichtgeblesseerd, maar zal vanavond niet bij de selectie zitten. Datzelfde geldt voor Gernot Trauner; hij wordt vanavond vervangen door Lutsharel Geertruida. Dat maakte Slot afgelopen zondag na de wedstrijd al bekend.

Feyenoord gaat vanavond – ondanks de al eerder behaalde groepswinst – gewoon voor de overwinning, gaf Slot gisteren aan. ''Ik denk dat een aantal jongens dat morgen in het veld staat zich heel graag wil laten zien. Die zullen echt voor zichzelf moeten voelen dat ze moeten. Daar komt bij dat we ongeslagen zijn in de groep. Als ik de afgelopen dagen dingen anders had gedaan en morgen qua wedstrijdbespreking met de pet ernaar zou gooien geef ik zelf ook een verkeerd signaal af. Dat is absoluut niet aan de orde. We hebben echt nog een aantal dingen om voor te spelen. Die benaderen we op een normale manier.'' De oefenmeester gaf gisteren op de persconferentie ook al zijn volledige basiselftal prijs. Dat is ongebruikelijk, maar in deze situatie niet gek. Justin Bijlow maakt vanavond zijn rentree onder de lat; hij is hersteld van zijn coronabesmetting. Verder krijgen Ramon Hendriks, João Teixeira, Diemers en Bannis een kans in de basis. Ook het zestienjarige talent Mike Kleijn kan minuten gaan maken. De middenvelder traint de hele week al mee met het eerste van de Rotterdammers en zit vanavond bij de wedstrijdselectie.

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Senesi, Hendriks; Aursnes, Diemers, Teixeira; Nelson, Dessers, Bannis

Vorm Maccabi Haifa
Ook voor de Israëliërs staat er vanavond niks meer op het spel. Maccabi Haifa kan vanavond maximaal als derde eindigen maar is hoe dan ook uitgeschakeld in de Conference League. De ploeg van Barak Bakhar komt wel in uitstekende vorm richting Rotterdam. Maccabi Haifa won afgelopen zondag namelijk met 0-4 van Nof Hagalil. De tegenstander van vanavond is de nummer twee van Israël. De vorm in de eigen competitie is sowieso uitstekend: de laatste vier wedstrijden werden gewonnen en inmiddels is het al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Buiten de eer staat er ook voor Maccabi Haifa vanavond dus enkel nog het prijzengeld op het spel. Een overwinning in de Conference League levert 500.000 euro op, een gelijkspel levert beide clubs 166.000 euro op.

Vermoedelijke opstelling Maccabi Haifa:
Atzili, David, Cohen, Muhammad, Goldberg, Planic, Haziza, Jaber, Menachem, Chery, Rodriguez

Programma Groep E
21:00 | Feyenoord – Maccabi Haifa
21:00 | Union Berlin – Slavia Praag

Stand Groep E
1. Feyenoord 5 – 11
2. Slavia Praag 5 – 7
3. Union Berlin 5 – 6
4. Maccabi Haifa 5 – 4

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties