Feyenoord overwintert: hoe zit het met de loting, knock-outfase en inkomsten?

Feyenoord overwintert: hoe zit het met de loting, knock-outfase en inkomsten?

Feyenoord is zeker van overwintering in de Conference League! Voor het eerst sinds 2014/15 spelen de Rotterdammers ook na de jaarwisseling nog Europees voetbal. De volgende vraag is uiteraard wie de club daar kan loten, wanneer die loting plaatsvindt en wat dit alles de club financieel oplevert.

Door als groepswinnaar te eindigen ontloopt Feyenoord de extra play-offronde, waarin alle nummers twee uit de groepsfase een nummer drie uit de Europa League treffen. De Rotterdammers zitten automatisch bij de laatste zestien, waar ze tegen een van de winnaars van die extra ronde zullen spelen. Deze duels worden op 10 en 17 maart gespeeld. Op 25 februari wordt geloot wie Feyenoord in deze achtste finale tegenkomt.

Om welke clubs het precies zal gaan, is uiteraard nog even afwachten; op dit moment is Celtic de enige ploeg die als nummer drie in de Europa League al zeker is van deelname aan die tussenronde. In ieder geval ontloopt Feyenoord voorlopig de groepswinnaars in de Conference League. Dat zijn tot nu toe KAA Gent, FC Kopenhagen en Stade Rennais.

Inkomsten
Uiteraard heeft Feyenoord ook in financieel opzicht goede zaken gedaan. Deelname aan de groepsfase leverde de club al 2,94 miljoen euro op, plus 500.000 euro per overwinning (drie) en 166.000 euro per gelijkspel (twee). Als groepswinnaar komt daar nog een bonus van 650.000 euro bovenop. Daarmee komt Feyenoord al tot een bedrag van bijna 5,5 miljoen euro, maar dat is nog niet alles.

Over de 32 deelnemende clubs wordt nog 23,5 miljoen euro verdeeld uit de market pool en de coëfficiëntenlijst. Daarnaast kan Feyenoord het bedrag in de laatste wedstrijd, thuis tegen Maccabi Haifa, uiteraard ook nog verhogen. Eerder werd geschat dat de Rotterdammers in totaal 7 à 8 miljoen euro aan de groepsfase zouden overhouden. In de knock-outfase valt uiteraard nog meer prijzengeld te verdienen. Zo levert het bereiken van de achtste finale alleen al opnieuw 600.000 euro op.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties