Conference League Feyenoord

Feyenoord heeft zich voor het seizoen 2021/2022 geplaatst voor de UEFA Europa Conference League. De Rotterdammers hebben zich in het seizoen 2020/2021 geplaatst voor het toernooi door de play-offs te winnen om Europees voetbal. Sparta Rotterdam (halve finale) en FC Utrecht (finale) werden daarbij verslagen. Het seizoen onder Dick Advocaat verliep moeizaam, maar door het bereiken van het toernooi werd er toch een doelstelling behaald.

Advocaat vertrok bij Feyenoord en met een nieuwe trainer werd er met veel vertrouwen gekeken naar de start van het seizoen. De voorbereiding verliep redelijk en al snel in de voorbereiding werd het tijd voor het echte werk. De ploeg van Arne Slot begon het toernooi in de derde voorronde. FC Drita, FC Luzern en Elfsborg werden uiteindelijk over twee duels uitgeschakeld. De groepsfase werd daardoor bereikt door de Rotterdammers. De loting koppelde Feyenoord aan Slavia Praag, FC Union Berlin en Maccabi Haifa. 

Groepsfase Conference League
Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan tijdens de groepsfase. Het begon voor de ploeg van trainer Arne Slot met een uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa (0-0). Eind september werd er in De Kuip met 2-1 gewonnen van Slavia Praag. Ook het duel tegen de duitse club Union Berlin werd winnen afgesloten: 3-1. De uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen in Berlijn. De uitwedstrijd tegen Slavia Praag werd met 2-2 gelijkgespeeld dankzij twee doelpunten van Cyriel Dessers. Het resultaat in Praag was voldoende om als groepswinnaar door te gaan in Europa.

# Club Gespeeld Punten +-
1 Feyenoord 6 14 5
2 Slavia Praag 6 8 1
3 Union Berlin 6 7 -1
4 Maccabi Haifa 6 4 -5

Inkomsten Conference League
Feyenoord kan rekenen op een bedrag van 2,94 miljoen aan startgeld. Bij elke behaalde overwinning komt daar 500.000 euro bij, terwijl een gelijkspel 166.000 euro oplevert. De groepswinnaar verdient een bonus van 650.000 euro en de runner-up in de poule krijgt 325.000 euro extra bijgeschreven. Alle 32 clubs verdelen onderling ook nog 23,5 miljoen euro uit de marketpool en UEFA coëfficiëntenlijst. De schattingen zijn dat Feyenoord in totaal 7 á 8 miljoen gaat overhouden aan de groepsfase. De Rotterdammers begroten geen Europees voetbal waardoor, na aftrekken van de kosten, het gezien kan worden als winst.

Loting laatste zestien
Door als groepswinnaar te eindigen ontloopt Feyenoord de extra play-offronde, waarin alle nummers twee uit de groepsfase een nummer drie uit de Europa League treffen. De Rotterdammers zitten automatisch bij de laatste zestien, waar ze tegen een van de winnaars van die extra ronde zullen spelen. Deze duels worden op 10 en 17 maart gespeeld. Op 25 februari wordt geloot wie Feyenoord in deze achtste finale tegenkomt.

Conference League Feyenoord nieuws

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties