Conference League

Feyenoord heeft zich voor het seizoen 2021/2022 geplaatst voor de UEFA Europa Conference League. De Rotterdammers hebben zich in het seizoen 2020/2021 geplaatst voor het toernooi door de play-offs te winnen om Europees voetbal. Sparta Rotterdam (halve finale) en FC Utrecht (finale) werden daarbij verslagen. Het seizoen onder Dick Advocaat verliep moeizaam, maar door het bereiken van het toernooi werd er toch een doelstelling behaald.

Advocaat vertrok bij Feyenoord en met een nieuwe trainer werd er met veel vertrouwen gekeken naar de start van het seizoen. De voorbereiding verliep redelijk en al snel in de voorbereiding werd het tijd voor het echte werk. De ploeg van Arne Slot begon het toernooi in de derde voorronde. FC Drita, FC Luzern en Elfsborg werden uiteindelijk over twee duels uitgeschakeld. De groepsfase werd daardoor bereikt door de Rotterdammers. De loting koppelde Feyenoord aan Slavia Praag, FC Union Berlin en Maccabi Haifa. 

Speelschema Feyenoord Conference League

Feyenoord - FC Union Berlin
Donderdag 21 oktober 18:45 uur

FC Union Berlin - Feyenoord
Donderdag 4 november 21:00 uur

Slavia Praag - Feyenoord
Donderdag 25 november 18:45 uur

Feyenoord - Maccabi Haifa
Donderdag 9 december 21:00 uur

Inkomsten Conference League
Feyenoord kan rekenen op een bedrag van 2,94 miljoen aan startgeld. Bij elke behaalde overwinning komt daar 500.000 euro bij, terwijl een gelijkspel 166.000 euro oplevert. De groepswinnaar verdient een bonus van 650.000 euro en de runner-up in de poule krijgt 325.000 euro extra bijgeschreven. Alle 32 clubs verdelen onderling ook nog 23,5 miljoen euro uit de marketpool en UEFA coëfficiëntenlijst. De schattingen zijn dat Feyenoord in totaal 7 á 8 miljoen gaat overhouden aan de groepsfase. De Rotterdammers begroten geen Europees voetbal waardoor, na aftrekken van de kosten, het gezien kan worden als winst.

Conference League nieuws

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties