UEFA straft Feyenoord opnieuw met flinke boete

UEFA straft Feyenoord opnieuw met flinke boete

De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ heeft Feyenoord vandaag bestraft voor diverse incidenten tijdens de finale van de Conference League. De Rotterdammers ontvangen een geldboete voor het afsteken van vuurwerk, het gooien van objecten naar het veld en voor een provocerend spandoek.

Feyenoord moet in totaal 63.875 euro overmaken naar de bankrekening van de Europese voetbalbond. 12.000 euro voor het afsteken van vuurwerk, 36.785 euro voor het gooien van objecten en 15.000 euro voor een spandoek dat in de ogen van de UEFA werd gezien als provocerend. Het is niet duidelijk om welk spandoek het precies ging.

De nieuwe boete van de UEFA is alweer de twaalfde geldstraf van afgelopen Europese seizoen. Eerder werd al bekend dat de Rotterdammers aankomend seizoen in de eerste uitwedstrijd in de UEFA Europa League geen uitsupporters mogen meenemen. Ook moeten de vakken Q, R, S, T, U, X tijdens de eerste thuiswedstrijd van het Europese seizoen gesloten blijven.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties