Rutten was woedend op Turpin: ''Woorden gezegd die ik normaal niet gebruik''

Rutten was woedend op Turpin: ''Woorden gezegd die ik normaal niet gebruik''

De Conference League finale van Feyenoord tegen AS Roma maakt veel los in Nederland. De voorbeschouwing is al dagen in volle gang. Fred Rutten stond in 2015 voor de groep toen Feyenoord het opnam in de Europa League tegen de Italianen. De trainer blikt terug op het duel dat vooral in De Kuip ontspoorde.

Rutten merkte dat AS Roma enorm gemotiveerd voor de dag kwam. "Ik had wel het gevoel dat vanuit de goede analyses die we hadden gemaakt Totti en De Rossi niet de meest agressieve spelers waren. Maar in onze wedstrijd in De Kuip: ik geloof dat zij nog nooit zoveel meters hebben gelopen", vertelt Rutten tegenover ESPN. "Er zat wel iets in: twee spelers die uit Rome komen volgens mij, ze zijn daar geboren. Het heeft ze wel een bepaalde dimensie gebracht, om toch deze wedstrijd in De Kuip tot een goed einde te brengen."

Elke supporter zal zich Clément Turpin nog wel herinneren. De scheidsrechter floot vooral tegen Feyenoord en dat maakte Rutten woedend. "Ik ben één keer over de schreef gegaan als coach. En dat was daar. Ik heb woorden gezegd die ik normaal niet gebruik, dat was tegen de scheidsrechter. Ik had het geluk dat Bas van Noortwijk naast me liep, die trok me weg. Anders denk ik dat ik ook wel een rode kaart had gekregen."

Karsdorp
De jeugdspeler van Feyenoord speelde eerst als aanvallende middenvelder. Rutten maakte van hem een rechtsback, maar dat ging niet makkelijk. ''Dat deed hij met tegenzin. Tijdens een evaluatiemoment in de winter – volgens mij was het in Dubai – in mijn hotelkamertje zat Rick tegenover mij. Daar moesten we even straattaal gebruiken, om hem ervan te overtuigen dat hij zich moest focussen op die rechtsbackpositie.''

''Ik heb nog wel een uitnodiging gehad voor zijn bruiloft, om daar te komen'', vertelt Rutten over het feit dat de twee geen contact meer hebben gehad na Feyenoord. ''Dus hij is me heel dankbaar dat ik hem op die positie heb neergezet, denk ik. Maar ik kon niet, want ik was op vakantie. Ik heb hem eigenlijk nooit meer gesproken, maar ik wacht het moment wel af dat we samen een keer een kopje koffie drinken.''

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties