Leegloop gaat verder; nog vijf spelers over van basiself UECL-finale

Leegloop gaat verder; nog vijf spelers over van basiself UECL-finale

De leegloop van het team dat vorig seizoen de Conference League finale bereikte gaat maar door. Met het vertrek van Marcos Senesi naar Bournemouth zijn er nu al zes spelers vertrokken, waarbij ook Fredrik Aursnes op het punt staat om Feyenoord achter zich te laten.

Arne Slot stuurde op 25 mei van dit jaar in Tirana, dat was overgenomen door duizenden Feyenoordsupporters, zijn sterkste basiselftal het veld in. Justin Bijlow won zijn race tegen de klok en begon onder de lat. Voor hem stonden Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi en Tyrell Malacia.

Zij werden ondersteund door Fredrik Aursnes, Orkun Kökcü en Guus Til. Voorin moesten Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra voor het gevaar en de doelpunten zorgen. Inmiddels is de volledige aanval vertrokken, speelt Til bij PSV en zijn Senesi en Malacia dit seizoen, net als Sinisterra, in de Premier League te bewonderen. De transfer van Aursnes naar het Benfica van Roger Schmidt is slechts een kwestie van tijd.

Alleen Bijlow, Trauner, Geertruida en Kökcü lijken dit seizoen bij Feyenoord te blijven. Van, in ieder geval de twee laatstgenoemden, is de verwachting dat zij volgende zomer een stap naar het buitenland gaan maken. De Rotterdammers verdienden tot zover 56 miljoen euro aan alle verkopen deze transferperiode. Tot nu toe werd er negentien miljoen euro uitgegeven aan versterkingen.

Naam Naar Contract
Valentin Cojocaru Oud-Heverlee Leuven 2025
Guus Til PSV 2026
Reiss Nelson Arsenal Werd gehuurd
Cyriel Dessers Genk Werd gehuurd
Bryan Linssen Urawa Red Diamonds 2025
Ramon Hendriks FC Utrecht Verhuurd (Koopoptie)
Achraf El Bouchataoui KMSK Deinze Transfervrij
Christian Conteh Dynamo Dresden Verhuurd
Tyrell Malacia Manchester United 2026
Luis Sinisterra Leeds United 2026
Róbert Boženík Boavista FC Verhuurd
Naoufal Bannis FC Eindhoven Verhuurd
Denzel Hall ADO Den Haag Verhuurd
Marcos Senesi Bournemouth 2026
Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties