Maccabi Haifa in uitstekende vorm naar De Kuip

In het laatste groepsduel in de Conference League krijgt Feyenoord donderdag bezoek van Maccabi Haifa. De Rotterdammers zijn al zeker van de groepswinst, maar financieel staat er nog wél wat op het spel. Maccabi komt echter in uitstekende vorm naar De Kuip.

De ploeg won zondag namelijk met 0-4 van middenmoter Nof Hagalil. De score werd voor rust geopend door Omer Atzili - met vijf doelpunten en twee assists in zijn laatste vier competitiewedstrijden sowieso een speler om op te letten voor Feyenoord - en na rust verder uitgebouwd. Din David, Mohammad Abu Fani en Dolev Haziza maakten de overige drie doelpunten.

Daarmee komt Maccabi donderdag als koploper van Israël naar De Kuip, al heeft achtervolger Hapoel Beer Sheeva nog een wedstrijd tegoed. Maccabi is in eigen land aan een uitstekende reeks bezig; het won de laatste vier wedstrijden en is inmiddels al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien zaten daar ruime overwinningen bij, naast de 0-4 van dit weekend won het de afgelopen tijd al eens met 5-1, met 4-0 en met 1-4.

In de Conference League zelf staat er voor Maccabi overigens ook weinig meer op het spel. De ploeg kan nog maximaal derde worden, maar is hoe dan ook uitgeschakeld. Ook de tegenstander van donderdag speelt dus enkel om het prijzengeld. Een overwinning in de Conference League levert namelijk 500.000 euro op. Bij gelijkspel krijgen beide clubs 166.000 euro.