Toornstra nog een jaar langer actief in de Eredivisie

Toornstra nog een jaar langer actief in de Eredivisie

De optie in het contract van oud-Feyenoorder Jens Toornstra is gelicht door FC Utrecht en dat betekent dat de middenvelder ook in het seizoen 2024/2025 actief is op het hoogste niveau in Nederland. Toornstra maakt in het huidige seizoen nog altijd een fitte indruk met zijn harde werkmentaliteit.

Toornstra begon met voetballen bij respectievelijk TAVV in Ter Aar en Alphense Boys in Alphen aan den Rijn, waarna hij in de zomer van 2009 wordt opgepikt door ADO Den Haag. Tijdens de wintertransferperiode van het seizoen 2012/2013 nam FC Utrecht de aanvallende middenvelder over van de Haagse club. In ruim anderhalf jaar tijd speelt de spelverdeler 48 Eredivisiewedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij 18 keer trefzeker is.

Medio 2014 werd Toornstra verkocht aan Feyenoord, waar hij in totaal 65 keer weet te scoren in 313 officiële wedstrijden. In het seizoen 2016/2017 wordt Toornstra met de Rotterdammers landskampioen, in 2018 en 2019 verovert hij met Feyenoord de Johan Cruijff Schaal en zowel in de seizoenen 2015/2016 en 2017/2018 wint de middenvelder in Rotterdam de TOTO KNVB Beker. Bovendien speelde Jens Toornstra 4 interlands voor het Nederlands Elftal, voordat hij in de zomer van 2022 zijn rentree maakt bij FC Utrecht.

Inmiddels heeft de 35-jarige Toornstra in totaal 122 officiële wedstrijden namens de Domstedelingen gespeeld en staat zijn teller als het gaat om gespeelde profduels op 557.

"Jens behoort tot de meest ervaren profs op de Nederlandse velden. Hij kent als geen ander het klappen van de zweep in de Eredivisie en is nu nog net zo fit als tijdens zijn eerste periode bij FC Utrecht. Zijn statistieken zijn ronduit indrukwekkend", zo vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht op de clubwebsite. "Jens heeft een grote staat van dienst, maar stelt zichzelf altijd volledig in dienst van de ploeg: een teamplayer, die nog wekelijks van waarde is voor het elftal. Binnen en buiten het veld. Hij is bovendien een voorbeeld voor de jongere spelers. We zijn blij dat we ook komend seizoen over hem kunnen beschikken."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties