Gimenez: "Ik voel me echt moe, maar ik hou van spelen"

Gimenez: "Ik voel me echt moe, maar ik hou van spelen"

Santiago Gimenez begon dit seizoen uitstekend en hielp Feyenoord letterlijk aan punten in de competitie, maar sinds de tweede seizoenshelft loopt het toch een stuk minder. Al snel werd het verband gelegd met mogelijke vermoeidheid nadat hij in de zomer eigenlijk geen periode van rust heeft gehad. De Mexicaan vertelt nu in het programma Kick 't Met zelf over de gevolgen van zijn drukke speelschema.

"Mijn vakantie was in de winterstop en dat was alles wat ik had", begint Gimenez zijn verhaal. "Deze zomer zal het hetzelfde zijn, want we hebben de Copa America. Ik vertrek naar Mexico en dan heb ik een week voor we weer met het nationale team zijn. Het is onderdeel van het spel en ik besloot zelf om dit leven te leven. Dus ik ben heel erg dankbaar."

De Mexicaan kijkt nu wel uit naar het moment dat hij weer een vrije week tegemoet kan zien en denkt nog wel eens terug aan vorig seizoen toen het kampioenschap binnen was. "Dan maak ik er een grote vakantie van en dat is de tijd die ik heb om naar plekken te gaan en om met mijn familie te zijn. Ik ben de soort speler die geen wedstrijd wil verliezen. Ik herinner me nog het vorige seizoen en Arne zei me twee weken voor het einde van het seizoen dat ik nu op vakantie kon gaan omdat ik anders geen vakantie zou hebben. Ik zei dat ik wilde spelen. Ik voel me echt moe, maar ik houd van spelen."

Ook Alireza Jahanbakhsh is te gast en snapt het gevoel van zijn teamgenoot en ervaarde dat vroeger ook, maar weet uit ervaring dat het later in je carrière ook lukt om dat beter onder controle te krijgen. "Dat komt ook over de jaren heen, nadat ik van seizoen naar seizoen ging. Want als je jonger bent, de energie die je hebt, de vreugde van het spel en alles zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk wil spelen."

De rechtsbuiten van Feyenoord kijkt ook kritisch naar het drukke speelschema. "Op een gegeven moment was er elke maand een FIFA-dag. Hij moest elke maand ergens heen vliegen. We hadden spelers overal en dat is erg moeilijk. Maar ik denk dat het managen van de tijd en het managen van de speeltijd erg belangrijk is. Want je wil als speler alles spelen, maar dan zijn je prestaties niet altijd zoals je wil."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties