Feyenoord sluit regulier seizoen af met simpele zege op RKC

Feyenoord heeft in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie vertrouwen getankt voor de play-offs. RKC Waalwijk werd in een weinig spectaculaire wedstrijd eenvoudig met 3-0 verslagen. De wedstrijd lag nog even stil, omdat supporters die zich buiten hadden verzameld het stadion waren binnengedrongen.

Dat Feyenoord eigenlijk nergens meer om speelde, werd in de eerste helft al snel duidelijk. RKC liet de Rotterdammers aan de bal, maar het tempo lag veel te laag om van daaruit ook kansen te creëren. Pas in de 37e minuut was de eerste goed uitgespeelde aanval ook direct raak. Orkun Kökcü gaf een goede bal de zestien in, die door Steven Berghuis werd klaargelegd voor Nicolai Jørgensen. De Deen rondde keurig af en tekende voor zijn vijfde treffer van het seizoen.

Ook de tweede uitgespeelde kans leidde tot een treffer. Tyrell Malacia was als rechtsback in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Lutsharel Geertruida en combineerde vanaf die positie goed met Berghuis. De aanvoerder zelf zag zijn schot nog gekeerd worden door de keeper, maar uit de rebound wist Jens Toornstra de bal uiteindelijk binnen te werken. Ondanks een matige eerste helft ging Feyenoord met een 2-0 voorsprong de rust in.

De bezoekers verschenen met liefst drie wijzigingen aan de aftrap voor de tweede helft, maar veel verschil maakte dat niet. Al na vier minuten lag ook de 3-0 erin. De aanval begon bij Kökcü, die goed opendraaide en de bal meegaf aan Luis Sinisterra. De Colombiaan gaf een voorzet waar Toornstra net niet bij kon, maar de volledig alleen staande Berghuis wel. De clubtopscorer schoof eenvoudig zijn achttiende van het seizoen binnen.

Het restant van de wedstrijd bood op het veld weinig hoogtepunten. Wel moest scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd nog enkele minuten stil leggen, omdat supporters het stadion waren binnengedrongen. Zij staken fakkels af en vertrokken enkele minuten later weer uit De Kuip. Het duel ging vervolgens gewoon verder, maar doelpunten vielen er niet meer. Feyenoord won met 3-0 en kan zich gaan opmaken voor de eerste ronde van de play-offs. Stadgenoot Sparta is daarin de tegenstander.