'Feyenoord akkoord met Liverpool: Slot vertrekt voor miljoenbedrag'

'Feyenoord akkoord met Liverpool: Slot vertrekt voor miljoenbedrag'

Arne Slot gaat Feyenoord verlaten. De Rotterdammers hebben een mondeling akkoord bereikt over een transfersom met Liverpool FC. Dit meldt Voetbal International vrijdagavond. Volgens buitenlandse media gaat het om een transfersom tussen de dertien en vijftien miljoen euro. Slot is daarmee de duurste trainer ooit die vanuit de Eredivisie een transfer maakt.

'Feyenoord akkoord met Liverpool: Slot vertrekt voor miljoenbedrag'

Met het akkoord dat Feyenoord heeft gesloten met de Engelse topclub komt er een einde aan het tijdperk Slot in De Kuip. De 45-jarige Bergentheimer wordt gezien als een van de beste trainers uit de clubhistorie van de Rotterdammers. Slot kreeg het voor elkaar om het elftal volledig opnieuw op te bouwen en vooral transferwaarde te creëren, wat gepaard ging met sportief succes.

Slot stapte in de zomer van 2021 in dat werd in de ogen van de buitenwacht gezien een onmogelijke klus. De stadionclub beschikte niet over een aanzienlijk transferbudget, kampte met enkele schulden uit het verleden, daarnaast stond er weinig transferwaarde op het veld en vertrok de beste speler uit de selectie voor een fooi naar de aartsrivaal.

De selectie waar Slot mee aan de slag ging had een geschatte transferwaarde van iets meer dan honderd miljoen euro. Inmiddels is dat opgelopen naar 313 miljoen euro en is er volgens een schatting meer dan honderd miljoen euro aan spelers verkocht. Het is voor het eerst in jaren dat Feyenoord structureel winst maakt op de transfermarkt, en dat is mede te danken aan de werkwijze van Slot.

Slot zijn eerste seizoen bij Feyenoord was direct om van te genieten, al was de start nog moeizaam. De voorrondewedstrijd in de Conference League werd ternauwernood overleefd. FC Drita werd met pijn en moeite verslagen in De Kuip, maar vervolgens werd er toegewerkt naar een elftal dat met aanvallend voetbal menig Europese ploeg wist te verslaan. Slot neemt bij Feyenoord afscheid met een landstitel en een KNVB Beker.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties