''Je kunt wel concluderen dat Slot Feyenoord heeft gered''

''Je kunt wel concluderen dat Slot Feyenoord heeft gered''

Feyenoord speelde tegen Go Ahead Eagles een alles behalve goede wedstrijd, maar het waren juist de 'Slot-elementen' die er voor zorgden dat er nog steeds veel verwacht wordt van de Rotterdammers. Bij vlagen kon iedereen zien dat Feyenoord tot veel in staat kan zijn.

De vele nieuwe spelers zouden voor Arne Slot geen onoverkomelijk probleem behoren te zijn als je terugdenkt aan het begin van het vorige seizoen, maar daar denkt analist Youri Mulder anders over. "Ook toen waren er heel veel nieuwe spelers. Dat is hem toen wel gelukt, dus dat is knap. De vraag is of hij dat nog een keer kan, want jammer genoeg zijn ze niet in staat geweest om daarop voort te borduren. Dus moet je helemaal opnieuw beginnen. Het zou een mirakel zijn als hij dat weer zou presteren", aldus Mulder bij Rondo.

Mede-analist Jan van Halst zag dat Feyenoord wel grote stappen heeft gezet op de transfermarkt. "Je kunt wel concluderen dat Slot Feyenoord heeft gered. Ze hadden nog niet eens geld om Dessers te halen. Met Slot gaat het weer lukken. Afgaande op deze vijf wedstrijden kunnen we in ieder geval concluderen dat hij op de goede weg is. Daar wordt ook weer geld gemaakt."

De hand van Slot is hoe dan ook zichtbaar, zo ziet ook tafelgast Henk ten Cate. "Hij is gewoon een goede trainer. Dat heb je vorig seizoen gezien, dat zie je nu weer en dat zag je bij AZ ook al. Er zit een idee achter, een visie. Ik zie in ieder geval dat hij heel graag vooruit wil spelen. Hij gaat voor het vermaken van het publiek, maar hij vergeet daarbij zeker zijn restverdediging niet. Ik denk dat dat heel belangrijk is als je aanvallend voetbal speelt, dat je wel weet wat je achterlaat. Ik denk dat ze daar heel veel mee bezig zijn, want ze geven relatief weinig weg."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties