Van den Herik komt terug op besluit: ''Het is te veel werk''

Van den Herik komt terug op besluit: ''Het is te veel werk''

Jorien van den Herik stelt zich niet langer kandidaat voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Dit meldt de oud-voorzitter van Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad. Van den Herik was een van de vier kandidaten om aan de slag te gaan bij de voetbalbond.

''Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is te veel werk'', vertelt Van den Herik. ''Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord. Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen.

''Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet. Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen in onder andere Amerika. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet. Maar ik ben ook blij dat ik me tien dagen uitgebreid heb kunnen verdiepen in de verantwoordelijkheden en taken die deze functie behelst.''

Jeanet van der Laan, Frank Paauw en Hans Nijland zijn nu de overgebleven kandidaten. ''Heel veel mensen hebben me bijgepraat, ik voelde veel steun, maar ik moet eerlijk zijn: of je doet het volledig en met volle aandacht, of je doet het niet.''

Lees meer over
Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties