Afgelopen | Feyenoord O18 - Ajax O18 (1-3)

Net als in alle voorgaande competitieduels heeft Feyenoord Onder 18 niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Ajax Onder 18. De Rotterdammers kwamen al razendsnel op achterstand via een penalty en het is niet gelukt om die achterstand recht te zetten. Met een 1-3 overwinning gaan de belangrijke punten mee naar de hoofdstad.

Robin van Persie kon met Jaden Slory, Givairo Read en Fabiano Rust zelfs beschikken over spelers van Feyenoord Onder 21 in deze belangrijke wedstrijd om het kampioenschap, maar dat heeft niet geholpen. De Amsterdammers komen nu met nog één wedstrijd te spelen op een voorsprong van zes punten. Nadat de aftrap van het duel met een kwartier was uitgesteld, kwam de uitploeg na zeven minuten voetballen vanaf de stip op voorsprong via Don Konadu.

In het restant van de eerste helft waren er voor beide ploegen geen hele grote kansen, maar met name de Rotterdammers werden amper gevaarlijk. Na een kwartier spelen in de tweede helft leek de wedstrijd eigenlijk al beslist nadat Jan Faberski de score verdubbelde. Acht minuten later scoorde Konadu zijn tweede penalty van de avond. In de laatste minuut van de wedstrijd wist toptalent Kelvin Neijenhuis de bal nog wel keihard tegen het net te schieten, maar dit was niet voldoende om de wedstrijd nog spannend te maken.

7' | 0-1 |
61' | 0-2 |
68' | 0-3 |
90' | 1-3 | Neijenhuis

Opstelling Feyenoord O18
Ka; Read, Plug, Giersthove, Breinburg; El Harmouz, Alemayehu, Rudisill; Slory, Rust, Sliti.