Feyenoord O18 komt terug van achterstand en houdt zicht op kampioenschap

Feyenoord Onder 18 heeft vrijdagmiddag belangrijke drie punten gepakt in de strijd om het kampioenschap. De Rotterdammers spelen volgende week de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax, maar eerst moest er gewonnen worden van de talenten uit Tilburg. Willem II Onder 18 werd op Varkenoord met 2-1 verslagen.

Om 17:00 uur werd het weekend afgetrapt op het jeugdcomplex van Feyenoord, maar de talenten van Robin van Persie waren er met hun gedachte nog niet helemaal bij. De Rotterdammers begonnen enorm slecht aan de wedstrijd en kwamen na twintig minuten ook terecht op achterstand. Die achterstand bleef, volledig terecht, aan tot de rust. Direct na de rust was te merken dat Van Persie zijn elftal de nodige motivatie had gegeven en binnen zeven minuten was de achterstand omgezet in een voorsprong dankzij doelpunten van Kelvin Neijenhuis en Djomar Giersthove.

Feyenoord O18 doet het behoorlijk goed in de competitie en staan gewoon op de gedeelde eerste plek met Ajax O18. De wedstrijd van vandaag tegen de nummer zeven was heel belangrijk met zicht op het duel van volgende speelronde, tegen de leeftijdsgenoten uit Amsterdam. Met in totaal nog drie wedstrijden te gaan lijkt de mini-Klassieker bepalend te zijn voor het kampioenschap.

19' | 0-1 |
51' | 1-1 | Neijenhuis
53' | 2-1 | Giersthove