Blessures geen verrassing: ''Daar is voor gewaarschuwd''

vrijdag 20 november 2020 14:19 57.125 keer bekeken 132 reacties Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdagmiddag in aanloop naar het duel tegen Fortuna Sittard ging het vanzelfsprekend over de enorme lijst afwezigen bij Feyenoord. Dick Advocaat wilde echter niet te veel praten over de spelers die er niet waren. "We hebben er nog genoeg over, dus die moeten het doen."

Advocaat begon met het slechte nieuws dat ook Uros Spajic en Tyrell Malacia zijn afgehaakt. Hij noemt het lijstje afwezigen nog eens op: "Bijlow, Van Beek, Haps, Fer, Malacia, Sinisterra, Bozeník, Spajic en Conteh." Daartegenover staat dat Nicolai Jørgensen is teruggekeerd van zijn blessure. De trainer bevestigt dat hij zal starten tegen Fortuna Sittard. Daarnaast vertelt hij dat jeugdspelers Naoufal Bannis, Jordy Wehrmann en Dylan Vente op de bank zullen zitten, evenals een derde keeper (naast Marsman en Ten Hove). Hoe de linksbackpositie bij afwezigheid van Ridgeciano Haps én Malacia ingevuld gaan worden weet hij ook al, maar wil hij nog niet delen. "Dat heb ik ook nog niet tegen de speler zelf gezegd." 

Wat er met Haps aan de hand is, is niet helemaal bekend. Feyenoord sprak in een eerder bericht niet over een blessure, maar over 'medische redenen'. Ook Advocaat kan dat niet verder toelichten. "Door die nieuwe wet kan ik dat soort privézaken niet vertellen. Natuurlijk verwacht ik hem terug, maar wanneer moeten we afwachten. Dat weten we met blessures ook niet. De ene keer verwachten ze een week en duurt het een maand en de andere keer andersom. Dat is zo moeilijk aan te geven met blessures, en met ziektes ook. Onze spelers proberen zo snel mogelijk terug te komen."

Advocaat wil het speelschema niet de schuld geven van de situatie. Wel wijst hij erop dat bij veel van de afwezige spelers hun blessuregevoeligheid van tevoren al bekend was bij de club. "We hebben aan het begin van het seizoen een paar spelers gehaald waarvan we al wisten dat ze blessuregevoelig waren. Dat zijn ook spelers die, als ze echt fit waren geweest, niet bij Feyenoord hadden gespeeld. Er is een aantal spelers in de groep waarvan de medische staf gezegd heeft: 'Daar moet je mee oppassen.' Die zitten wel allemaal bij dat lijstje geblesseerden."

"We hebben een fantastische medische staf", verzekert Advocaat. "Die is gewoon geweldig bij Feyenoord, maar als je spelers binnenhaalt waarvan je weet dat ze kwetsbaar zijn, haal je die omdat je weet dat je ze kan krijgen." Hij noemt Leroy Fer als voorbeeld. De middenvelder werd in de zomer van 2019 aangetrokken en kwakkelde in het begin met zijn fitheid, maar miste daarna onder Dick Advocaat geen minuut. "Vorig jaar heeft hij alles gespeeld, maar we wisten dat dit kon gebeuren. Dat geldt voor andere spelers ook. Conteh valt van de ene in de andere blessure, dat wisten ze ook. Daar wordt dan voor gekozen, maar er is wel voor gewaarschuwd."

Gerelateerd nieuws
132 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74801 leden - Op dit moment zijn 1160 mensen actief, waarvan 262 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved