Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

De maand april zit erop en dat betekent dat we de balans kunnen gaan opmaken. Om tot de genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand te komen, gebruiken we de spelers die bij de rubriek De Cijfers gemiddeld het hoogst scoorden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand april kan via de poll in dit artikel.

Mijn FR12 Speler van de Maand april is...

Feyenoord heeft een historische maand achter de rug waarin voor het eerst sinds 2002 de halve finale van een Europees eindtoernooi werd bereikt. Ook in de Eredivisie presteerde de ploeg van trainer Arne Slot uitstekend. In de competitie werden Willem II (2-0), Heracles Almelo (1-4) en FC Utrecht (2-1) verslagen. Tussendoor werd Slavia Praag uitgeschakeld in de Conference League (3-3 en 1-3) en deed Feyenoord goede zaken in de heenwedstrijd van de halve finale in de Conference League tegen Olympique Marseille (3-2).

De vier spelers die in de maand april gemiddeld het hoogst werden beoordeeld door de leden van FR12.nl waren Marcos Senesi (7.3), Luis Sinisterra (7.2), Lutsharel Geertruida (7.2) en Gernot Trauner (7.1). In totaal werd er meer dan 4500 keer gestemd na de wedstrijden in april.

Senesi
De Argentijn kampte in de weken na de winterstop met een kleine vormdip, maar is de laatste maanden één van de sterkhouders van dit Feyenoord. Senesi speelde alle zes de wedstrijden in april mee en scoorde in de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag de belangrijke 2-2. Daarnaast werd hij na de wedstrijd tegen Olympique Marseille met een 8.3 beoordeeld en moest hij alleen Cyriel Dessers voor zich laten qua eindcijfer (8.8). Het contract van Senesi loopt volgende zomer af en van een eventuele verlenging lijkt geen sprake meer. Technisch directeur Frank Arnesen moet de Argentijn deze zomer dus gaan verkopen om zo nog wat aan hem te kunnen verdienen.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Sinisterra
De Colombiaan is ook een speler die een uitdaging gaat vormen voor de Deense td. Sinisterra verkeert in de vorm van zijn leven en meerdere Europese topclubs houden hem nauwlettend in de gaten. Moet Feyenoord er alles aan doen om de smaakmaker deze zomer te behouden of moeten ze een financiële klapper gaan maken? Dat Sinisterra ook in april weer in topvorm was blijkt wel uit zijn cijfers: hij werd twee keer verkozen tot Man of the Match en was de matchwinner tegen FC Utrecht. Het contract van Sini loopt nog door tot medio 2024.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Geertruida
De rechtsback annex centrale verdediger moest de eerste drie wedstrijden van april aan zich voorbij laten gaan door een blessure, maar was precies op tijd hersteld om de historische wedstrijden tegen Slavia Praag en Olympique Marseille mee te maken. Beertruida is met zijn kwaliteiten aan de bal van groot belang voor Slot in de opbouw van de Rotterdammers en heeft de concurrentiestrijd met Marcus Pedersen definitief gewonnen. Bondscoach Louis van Gaal zal, met de veelzijdigheid van Geertruida in het achterhoofd, de ontwikkelingen rondom de jeugdexponent van Feyenoord nauwlettend in de gaten houden.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Trauner
Het lijkt bijna geen verrassing meer dat Trauner elke maand bij de laatste spelers behoort die kans maken op de verkiezing van Speler van de Maand. De Oostenrijker bewijst het hele seizoen al een topaankoop te zijn en is nauwelijks op fouten te betrappen. Samen met collega Senesi vormt hij een ijzersterk duo in het hart van defensie en is hij een publiekslieveling van Het Legioen. Huidig Manchester United-coach Ralf Ragnick is de nieuwe bondscoach van Oostenrijk: iets wat Trauner misschien wel goed uitkomt.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand april

Vorige maand

Sinisterra werd in maart verkozen tot de FR12 Speler van de Maand. De Colombiaan ontving toen 31% van de stemmen. Trauner (28%) werd tweede en Jens Toornstra werd (24%) werd derde.

Speler Gemiddelde Basisspeler Man of the Match
Marciano 5.7 6 0
Pedersen 5.2 3 0
Geertruida 7.2 3 0
Trauner 7.1 6 1
Senesi 7.3 6 0
Malacia 6.4 6 0
Aursnes 6.8 6 0
Til 5.4 4 0
Kökcü 6.6 6 1
Nelson 6.4 6 0
Dessers 6.7 5 2
Sinisterra 7.2 6 2
Linssen 5.7 2 0
Toornstra 6.9 1 0
Lees meer over
Luis Sinisterra Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Gernot Trauner De Cijfers FR12 Speler van de Maand
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties